Cum se face nodul Windsor la cravata

Share
image_pdfimage_print

Nodul Windsor (numit si nodul „Full Windsor” sau „Dublu Windsor”) poarta numele celui care l-a consacrat – Ducele de Windsor. Acest nod de cravata este un nod tipic in Anglia. Dupa nodul simplu, acest nod de cravata este unul dintre cele mai folosite. Nodul Windsor este un nod mare, cu un volum mai mare decat celelalte noduri de cravata, fiind recomandat la camasile cu guler stil italian sau pentru cravatele facute din material subtire, precum matasea. Daca doriti un nod mai mic, va recomandam nodul Half Windsor, un nod la moda in prezent.
In continuare vom invata impreuna cum sa facem nodul Windsor la cravata.

Nodul Windsor la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si se tine cu partea lata in stanga. Se infasoara apoi fata cravatei peste coada din partea dreapta. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 – 2 ori mai scurta decat lungimeafetei (partea lata a cravatei).

Nodul Windsor la cravata, pasul 2

Pasul 2: Nodul la cravata se continua cu infasurarea fatei cravatei peste coada din dreapta, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla in dreapta.
Nodul Windsor la cravata, pasul 3 Pasul 3: Cravata trebuie trecuta prin fata prin fata cozii, din dreapta jos in partea stanga. Dupa acest pas, fata cravatei ramane in stanga.
Nodul Windsor la cravata, pasul 4 Pasul 4: Se ridica cravata prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului, asa cum se vede in imaginea alaturata). Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.
Nodul Windsor la cravata, pasul 5 Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).

Cand se face un nod de cravata Windsor, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nodul Full Windsor trebuie sa fie perfect simetric.
  • Facutul nodului windsor este mai dificil decat alte noduri. De aceea se recomanda sa se exerseze inainte cu o cravata „de proba”.
Sursa: www.nodlacravata.ro

 

 

Loading

Share