Cum se face nodul dublu la cravata

Share
image_pdfimage_print

Nodul dublu-simplu (sau nodul Printului Albert) este similar cu nodul simplu de cravata. Diferenta intre cele doua noduri de cravata consta intr-o infasurare dubla a cravatei la pasul doi. Din cauza acestei infasurari duble, nodul va folosi mai mult din lungimea cravatei.
Nodul dublu simplu se potriveste cel mai bine barbatilor scunzi de statura. Nodul dublu este ideal pentru camasile cu guler stil italian sau pentru cravatele facute din material subtire, precum matasea.
In continuare vom invata impreuna cum sa facem un nod dublu la cravata.

Nodul dublu la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si sa tine cu partea lata in stanga. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 – 2 ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).
Se trece fata cravatei peste coada, asa cum se vede in imagine. In acest moment, fata cravatei se afla in partea dreapta iar coada in jos.
Nodul dublu la cravata, pasul 2 Pasul 2: Se infasoara de doua ori cravata in jurul cozii, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla in stanga.
Nodul dublu la cravata, pasul 3 Pasul 3: Nodul la cravata se continua cu infasurarea fetei cravatei peste coada, prin partea din fata, pana cand ajunge dinnou in dreapta. In acest moment, fata cravatei se trece prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului), asa cum se vede in imaginea alaturata. Dupa acest pas, fata cravatei ramane in sus.
Nodul dublu la cravata, pasul 4 Pasul 4: Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior, prin infasurea fetei in jurul cozii, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.
Nodul dublu la cravata, pasul 5 Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).
 

Cand se face un nod de cravata dublu, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

 

  • Nodul trebuie sa fie perfect simetric.
  • Atentie, desi este un nod simplu de facut, nodul dublu necesita un pic mai multa atentie decat nodul simplu.
Sursa: www.nodlacravata.ro

 

 

Loading

Share