Cum se face nodul Half Windsor la cravata

Share
image_pdfimage_print

 

Nodul Jumatate Windsor (numit si nodul „Half Windsor” sau „Windsor simplu”) este mai putin voluminos fata de nodul Windsor. Nodul Jumatate Windsor este recomandat la cravatele subtiri si la camasile descheiate.
In continuare vom invata impreuna cum sa facem nodul Jumatate Windsor la cravata.

Nodul Jumatate Windsor la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si se tine cu partea lata in stanga. Se infasoara apoi fata cravatei peste coada din partea dreapta, iar in momentul in care ajunge in stanga jos, se trece peste coada in partea dreapta. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 – 2 ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).
Nodul Jumatate Windsor la cravata, pasul 2 Pasul 2: Nodul la cravata se continua cu ridicarea fatei cravatei pe sub coada din dreapta, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla sus.
Nodul Jumatate Windsor la cravata, pasul 3 Pasul 3: Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul 1, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).
 

Cand se face un nod de cravata Jumatate Windsor, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nodul Jumatate Windsor este mai dificil de facut fata de nodul simplu. Daca nu va reuseste din prima incercare, desfaceti cravata si reincepeti de la inceput. Incercarile de ajustare pot distruce aspectul placut.
Sursa: www.nodlacravata.ro

 

 

Loading

Share