Cum se face nodul incucisat la cravata

Share
image_pdfimage_print

Nodul incrucisat este un nod mare, dificil de realizat, insa care arata foarte bine cand este reusit.
Vom invata impreuna cum sa facem cel mai frumos nod incrucisat la cravata.

Nodul incrucisat la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si sa tine cu partea lata in dreapta. La acest pas se ajusteaza lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de doua ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).
Se invasoara fata cravatei peste coada, asa cum se vede in imagine. In acest moment, fata cravatei se afla in partea dreapta jos.
Nodul incrucisat la cravata, pasul 2 Pasul 2: Se infasoara cravata in jurul cozii din dreapta, precum am aratat in imaginea alaturata. In acest moment, fata cravatei se afla in dreapta jos.
Nodul incrucisat la cravata, pasul 3 Pasul 3: Nodul la cravata se continua cu infasurarea de doua ori a fetei cravatei peste coada, prin partea din fata, pana cand ajunge in stanga. In acest moment, fata cravatei se trece prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului), asa cum se vede in imaginea alaturata. Dupa acest pas, fata cravatei ramane in sus.
Nodul incrucisat la cravata, pasul 4 Pasul 4: Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior (pe sub cele 2 inele formate in jurul cozii), prin infasurea fetei in jurul cozii, precum am ilustrat in imaginea alaturata. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.
Nodul incrucisat la cravata, pasul 5 Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).
 

Cand se face un nod de cravata incrucisat, trebuiesc avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • Nodul incrucisat trebuie sa fie perfect simetric.
  • Cravata (partea mai lata) trebuie sa ajunga la jumatatea centurii. O cravata prea lunga sau prea scurta este neaspectoasa. In cazul in care la prima incercare, cravata a iesit prea lunga sau prea scurta, desfaceti nodul complet, ajustati si repetati instructiunile de facut nod incrucisat la cravata prezentate mai sus. Daca tot nu va reuseste, va recomandam sa incercati nodul Windsor sau nodul simplu.
Sursa: www.nodlacravata.ro

 

 

Loading

Share