Cum se izoleaza acoperisul

Share
image_pdfimage_print
Izolația mansardei - Pasul 1
Etapa de lucru 1Derulaţi prima rolă de vată minerală de sticlă Domo pe pardoseală, măsuraţi prima distanţă dintre căpriori, tăiați o bucată de vată Domo cu lungimea mai mare cu 2 cm decât această distanță.
Izolația mansardei - Pasul 2
Etapa de lucru 2Tăierea se efectuează cu un cuțit ascuțit cu lamă lungă și cu ajutorul unui dreptar.
Izolația mansardei - Pasul 3
Etapa de lucru 3Bucata de vată minerală de sticlă Domo este fixată între căpriori prin uşoară apăsare. Asiguraţi îmbinarea între plăci. Procedaţi la fel la toate celelalte intervale dintre căpriori.
Izolația mansardei - Pasul 4
Etapa de lucru 4Resturile de tăiere (de la capătul rolei) pot fi îmbinate între ele. În acest mod beneficiaţi de o modalitate de lucru eficientă şi de o cantitate minimă de resturi de tăiere la finalul lucrărilor.
Izolația mansardei - Pasul 5
Etapa de lucru 5După izolarea completă a intervalului dintre contra-capriori, este întinsă folia cu rol de barieră antivapori (de exemplu membrană Vario KM Duplex UV) pe suprafața contracăpriorilor și a stratului de vată minerală. În acest scop este necesar în cazul Vario KM Duplex UV ca latura cu plasă să fie orientată către căpriori.

Izolația mansardei - Pasul 6
Etapa de lucru 6Asiguraţi o suprapunere de 10 cm între bucățile de folie învecinate . Folia este capsată de căpriori la o distanţă de aproximativ 10 cm. Asiguraţi fixarea foliei cu o trecere de aproximativ 3 cm pentru fiecare spaţiu dintre căpriori. La membrana Vario KM Duplex UV nu este necesară această trecere.
Izolația mansardei - Pasul 7
Etapa de lucru 7Zonele de suprapunere sunt îmbinate între ele etanş la aer cu o bandă adezivă (de exemplu Vario KB 1). Este necesară asigurarea etanşeităţii la aer la nivelul tuburilor de aerisire sau al elementelor similare utilizând Vario MultiTape, respectiv la nivelul grinzilor de lemn cu Vario MultiTape SL.
Izolația mansardei - Pasul 8
Etapa de lucru 8Îmbinările la nivelul planşeelor, pereţilor sau al pardoselilor nu sunt realizate cu o bandă adezivă, ci cu produsul de etanșare (mastic) Vario DS.
Izolația mansardei - Pasul 9
Etapa de lucru 9Un acoperiş este un „element constructiv mobil“, motiv pentru care este necesară realizarea îmbinărilor fără tensionare. Folia va fi ușor presată la îmbinare.
Izolația mansardei
Etapa de lucru 10Pentru a asigura o îmbinare fără tensionare, este necesară realizarea unei bucle de detensionare.Materiale si instrumente de lucru:Material:

  • Pâslă de fixare/Pene izolante
  • Folie antivapori
  • Bandă adezivă
  • Bandă de etanşare/material de etanşare

Unelte de lucru:

  • Capsator
  • Cuţit pentru material izolant
  • Metru pliant
  • Scândură de tăiat

Sursa: www.hornbach.ro

Sursa video: www.YouTube.com

Loading

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.