Cum se face friptura de miel la cuptor

Share
image_pdfimage_print

 

Friptura de miel este un preparat esential pe masa de Paste, pentru amatorii de carne de miel. Mielul este un simbol important in mitologia crestina. Acesta simbolizeaza inocenta, blandetea si puritatea, si ca o coincidenta ciudata este sacrificat cu ocazia Sarbatorii Pascale.

Eu va propun astazi o delicioasa friptura de miel. Este usor de facut, de altfel ca majoritatea fripturilor la cuptor. Pregatiti friptura, o introduceti in cuptor si apoi va puteti apuca de inrosit oua, sau de pregatit aluatul pentru cozonac.

Ingrediente:

  • pulpa de miel – 1,5 kg, cu os
  • usturoi verde – 2 legaturi
  • vin alb – 400 ml, sec
  • ulei de masline – 100 ml
  • usturoi – 6 catei
  • sare – 1 lingurita
  • piper – 1/2 lingurita
  • busuioc – 1 lingurita, uscat
  • rozmarin – 1 lingurita, uscat
  • boia dulce – 2 lingurite

Instructiuni:

Pai sa fripturim:

  • Usturoiul uscat se taie in felii si usturoiul verde se toaca marunt.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Pulpa de miel se cresteaza pe toate partile, cu un cutit ascutit. In fiecare crestatura se introduc felii de usturoi.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Se adauga toate condimentele intr-un mojar/pisalnita/castron si se amesteca bine cu un pic de ulei de masline si de vin. Se obtine o pasta lichida.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Carnea se unge bine, pe toate partile, cu amestecul de condimente.
  • Pulpa se pune intr-o tava si se presara pe ea usuroiul verde. Se toarna in tava si peste friptura, restul de ulei si de vin. Daca vi se pare prea putin lichid puteti sa mai adaugati un pahar de apa.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Se coace in cuptorul preincazlit pana se rumeneste bine. Dupa ce o bagati in cuptor nu uitati de ea acolo. Din 15 in 15 minute, se scoate friptura si se unge cu sosul din tava. Cand se rumeneste deasupra se intoarce pentru a fi rumenita pe ambele parti, apoi se intoarce din nou.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Dupa cum spuneam o coaceti pana se rumeneste frumos si este frageda.
  • Se serveste calda cu salata verde.

Pofta buna!

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

Loading

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.