Cum verifici online dacă un număr de înmatriculare este sau nu disponibil

Share
image_pdfimage_print

Să presupunem că ți-ai achiziționat o mașină, ai reușit să întocmești toate actele necesare, iar tot ce mai ai de făcut este să-ți alegi un număr de înmatriculare. De cele mai multe ori, aceasta poate reprezenta o problemă importantă.

Există persoane care vor un număr preferențial și nu se mulțumesc cu cele oferite din oficiu de serviciul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Pentru a nu mai pierde timpul în fața ghișeului, există o metodă online prin care poți verifica dacă numărul de înmatriculare dorit de tine este disponibil.

 

Iată cum verifici online dacă un număr de înmatriculare este sau nu disponibil

Pentru început vei intra pe website-ul DRPCIV (link) și îți vei crea un cont de utilizator. Tot ce ai de făcut este să introduci adresa ta de e-mail și o parolă.

 

pas-1

 

După aceea, sistemul îți va trimite un e-mail cu un link de activare al contului.

 

pas-2

 

De reținut! Link-ul atașat acelui e-mail este valabil trei zile.

După activarea contului poți accesa secțiunea de verificări (link).

Îți vor apărea două casete. În prima din ele vei trece numărul de înmatriculare pe care vrei să îl verifici (Ex: B111ABR), iar în cea de-a doua codul CAPTCHA. Apeși pe butonul verifică, iar imediat vei afla dacă poți sau nu să alegi acel număr de înmatriculare.

 

pas-3

 

În plus, sistemul va trimite automat și un e-mail.

 

pas-4

 

De reținut: Combinațiile preferențiale se atribuie contra-cost (45 de lei). De asemenea, nu vor putea fi atribuie combinații de litere cu semnificații obscene sau cele care pot fi asociate cu denumirile autorităților publice.

Via | AvocatNet

Sursa: auto-bild.ro

Loading

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.