Cum să-ți reglezi farurile de unul singur pentru a avea vizibilitate | VIDEO

Share
image_pdfimage_print

Mașinile zilelor noastre sunt inteligente. Cu toate acestea, nu toți șoferii știu cum să-și regleze faza scurtă și faza lungă. Iată ce trebuie să facă:

Service-urile au aparate speciale care reglează farurile în mod corespunzător. În lipsa acestor aparate, orice conducător auto își poate regla farurile după metoda „la zid”.

Veți avea nevoie de un scotch și o șurubelniță. Mașina se aliniază la o distanță de aproximativ 7.5 metri de un zid cu faza scurtă aprinsă. Limita superioară a luminii nu trebuie să se afle la 5 centimetri mai jos față de paralela orizontală trasată de la centrul becului farului până la perete.

Cu alte cuvinte, înălțimea de la sol până la delimintarea superioară a razei de lumină trebuie să fie cu 5 cm mai mică decât înălțimea de la sol până la lentila farului. Ca în imaginea de mai jos.

faruri2

Dacă reușiți să reglați astfel farurile, atunci lumina va bate corespunzător și participanții la trafic nu vor fi afectați. La fel se procedează și pentru faza lungă. Cu toate acestea, auto-bild.ro nu recomandă această metodă de reglare decât ca ultimă soluție.

Vezi AICI o altă metodă de reglare!

Sursa video: youtube.com

Sursa articol: auto-bild.ro

Loading

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.