Cum sa-ti construiesti singur un smartphone (video)

Share
image_pdfimage_print

 

Daca ai buget redus si vrei sa te lauzi cu un telefon inteligent productie proprie, iata solutia

O fi „cool” sa ai iPhone sau Galaxy S4, insa si mai tare e sa porti in buzunat un smartphone fabricat de tine. N-o sa aiba 7 mm grosime si nici ecranul nu va fi Super AMOLED, dar se face relativ usor si putini sunt cei care se pot lauda cu un asa ceva. Nu zice nimeni sa mergi cu el tot timpul in buzunar, insa programatorii si hackerii adevarati fac astfel de proiecte dintr-un motiv simplu: vor sa arate ca se poate si ca sunt capabili.

Sa construiesti un smartphone nu e lucru la indemana oricui, insa cu instructiunile potrivite si cu un pic de perseverenta, vei reusi sa duci proiectul la capat.

Intregul creier al creatiei tale este o placuta Arduino, care are 5,3 cu 6,8 cm.

La ea poti lega o multime de alte placute si de senzori, plus motorase si servomotoare sau alte dispozitive mecanice. Procesorul este capabil sa ruleze cod scris intr-un limbaj de programare care seamana bine cu clasicul C++. Nu te ingrijora, iti dam noi softul.

Iata ce ar trebui sa iti iasa:

Pe baza acestei placute Arduino vei construi smartphone-ul tau. Pe lista de cumparaturi mai trebuie sa treci un ecran touch, un modul GPRS si unul RTC, un Lipo Rider, o baterie Li-po si o carcasa. Dupa ce le ai pe toate, trebuie doar sa le imbini, proces care nu ar trebui sa fie prea complicat.

Codul sursa, adica partea de soft de care ai nevoie ca sa le dai viata tuturor componentelor, poate fi descarcata de pe Github.

Cu un astfel de telefon Arduino, poti:

  • sa trimiti si sa primesti mesaje;
  • sa formezi numere de telefon si sa raspunzi la apeluri telefonice;
  • sa vezi ceasul pe ecran, in timp real;
  • sa ai acces la o interfata usoara si concisa. Poti inchide aparatul dand cu degetul pe ecran.

Produsul final:

Daca esti creativ, poti incerca sa faci si alte proiecte cu Arduino. Ai la dispozitie o gramada de senzori pe care ii poti folosi dupa bunul plac. Exista senzori de distanta capabili sa masoare de la cativa centimetri pana la 7-9 metri, senzori de sunet, de camp electromagnetic, de fum, de tip giroscopic, de temperatura, de monoxid de carbon, de lumina sau chiar senzori capabili sa detecteze doar o anumita culoare.

Pe langa toti acestia, exista si numeroase motoare, servomotoare, motoare pas cu pas, LED-uri si actuatoare. In plus, poti lega placuta la Internet fie prin cablu, fie printr-un modul Wi-Fi.

Sursa: http://www.yoda.ro

Sursa video: www.YouTube.com

Loading

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »