Cum pot obtine Cardul de Sanatate (pentru cei care nu l-au primit)

Share
image_pdfimage_print

 

Incepand cu 1 Mai 2015, pentru a beneficia de servicii medicale decontate de CNAS, este obligatorie prezentare Cardului de Sanatate CNAS .

Pentru ca sunt mai mult de 500.000 de romani care nu au primit cardul de sanatate, cred ca acest articol poate fi folositor.

Pentru cei care nu au intrat inca in posesia cardului, CNAS pune la dispozitie o pagina web cu detalii despre cum puteti intra in posesia cardului, AICI

Pentru a verifica existenta cardului in retururile primite de la Posta romana, vezi AICI

Mai multe detalii despre Cardul de Sanatate, AICI

Verifică online dacă eşti asigurat la sistemul de sănătate AICI

 

In cazul pierderii, furtului sau schimbarii datelor personale inscrise pe cardul de sanatate, asiguratul va cere un duplicat. Aceasta se va intampla in termen de 15 zile calendaristice de la producerea uneia dintre situatiile expuse mai sus, titularul cardului sau, dupa caz, împuternicitul acestuia va solicita CAS (Casei de Asigurări de Sănătate) in evidentele careia figureaza, un nou card naţional de sănătate.

Costul duplicatului este de aproximativ 15 ROM ( din care aproximativ 2,2 EUR + TVA costul de productie al cardului si aproximativ 2,75 RON + TVA cost distributie) si va fi suportat de titularul cardului.

Cum procedam?

Se depune la CAS, o cerere de eliberare card de sanatate duplicat si o copie a actului de identitate,  insotite de dovada platii cardului si a costurilor de distributie prin servicii postale. Plata se va efectua la sediul Casei de Asigurari. Casa de asigurari de sanatate, va elibera o adeverinta valabila 30 de zile, timp in care trebuie sa primiti noul card. Asiguratul va primi acasa noul card. Din momentul depunerii documentelor, cardul va figura in sistem ca fiind inactiv, iar asiguratul va beneficia de servicii medicale in baza adeverintei primite.

Loading

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.