Cum iti creezi propria aplicatie pentru Android

Share
image_pdfimage_print

 

Descopera cum iti poti realiza propria aplicatie .apk pentru smartphone-uri cu Android chiar si fara programare, si ce programe sunt necesare sau ce unelte online (website-uri) poti folosi pentru a crea o aplicatie.

Pentru realizarea unei aplicatii mobile poti folosi atat software special, in cazul in care doresti sa creezi ceva mai complex, insa dureaza mai mult, cat si website-uri pentru crearea de aplicatii mobile pentru Android care sunt simple de setat.

Programe pentru creare aplicatii Android: cel mai bun program este evident cel oferit de echipa din spatele sistemului de operare Android, si anume Android SDK ce il poti descarca de aici, si daca folosesti si Eclipse poti descarca pluginul ADT de aici. Inainte de a incepe lucrul la aplicatii, e bine sa urmaresti intai tutorialele sau ghidul pentru crearea aplicatiilor de pe Android.com.

Avantajele sunt ca ai mai multa libertate, poti adauga mai multe functii si poti folosi un design propriu pentru aplicatii, si daca dispui de cont Adsense iti poti monetiza aplicatia adaugand publicitate.

Dezavantajele sunt ca SDK-ul ocupa ceva memorie pe computer, ai nevoie de cateva cunostinte tehnice pentru a realiza o aplicatie si dureaza mai mult timp sa creezi ceva de calitate. Depinde de cunostintele tale si daca ai rabdare. Trebuie sa intelegi de asemenea ca ai nevoie neaparat de cunostinte de programare, de o echipa si de investitii pentru a face o aplicatie de 5 stele.

Website-uri pentru realizare aplicatii Android: daca instalarea de programe in PC nu este o optiune si ai timp mai limitat, atunci poti folosi unelte disponibile online pentru realizarea de aplicatii .apk pentru Android.

Avantajele sunt ca dureaza mai putin sa setezi o aplicatie, poti face o aplicatie in mai putin de 30 de minute, nu trebuie sa instalezi programe pe PC, si trebuie doar sa completezi cateva date.

Dezavantajele sunt ca nu poti realiza aplicatii foarte complexe, in unele cazuri aplicatiile vor fi limitate sau vor avea publicitate inclusa de website-ul respectiv.

    • Appery – este un website ce iti permite sa faci aplicatii Android gratis, sunt disponibile mai multe functionalitati, este printre cel mai complet sistem de development pe care l-am gasit online, si va permite sa testati aplicatia live, direct in browser. Cum spuneam mai devreme, nu este nevoie sa descarcati un program, totul este „in the cloud” cu o interfata intuitiva, si gasiti si tutoriale pentru diferite tipuri de aplicatii. Daca doriti sa realizati o aplicatie Android pentru blogul sau site-ul personal trebuie sa alegeti aplicatia bazata pe feed RSS care va adauga continut in aplicatie de pe website. De asemenea va permite sa personalizati mai mult aplicatia, deoarece ofera acces si la programare, la editarea HTML/CSS. Recomand sa incercati!
    • AppyPie – este de asemenea un serviciu in the cloud, asemanator cu primul, insa planul gratis iti permite doar crearea de aplicatii pentru platformele Android si HTML5. Este mai usor de folosit, practic esti ghidat direct prin setarea aplicatiei, insa in acelasi timp ai mai putine optiuni de personalizare. Poti vedea tutorialul in engleza mai jos:
  • Site-uri alternative pentru realizare aplicatii fara programare: http://www.appmakr.com/ – http://www.ibuildapp.com/ – http://www.apps-builder.com/ – http://www.appsgeyser.com/

Acum ai aflat cum sa iti creezi o aplicatie Android pentru site, sau cum sa iti transformi blogul intr-o aplicatie.

Daca ai nevoie de resurse grafice pentru designul unei aplicatii cauta elemente grafice gratis pe GraficBox Romania, iar pentru nelamuriri sau unelte aditionale cu care poti realiza aplicatii nu ezita sa ne lasi un comentariu sau poti intreba direct pe forum.

Sursa: http://aplicatii-android.com

Sursa foto: www.phonandroid.com

Sursa video: www.YouTube.com

Loading

Share

2 Comments

  1. ‪Buna seara, numele meu este Marian. Cum mulți dintre noi petrecem toată viața prin chiri , ne-am tot lovit de fel și fel de “proprietari cu probleme” Ba, îți umbla in lipsa ta prin lucruri, ba, îți intra oridecate ori vrea in prezenta sau in lipsa ta, ba, îți mărește chiria peste noapte și deși și ai stabilit de la bunul început și multe alte. Doresc sa faceți dumneavoastră o aplicație mobila pt, Android și iOS “Proprietari cu probleme”:‬
    ‪Haideți sa facem o aplicație mobila sau un site unde sa ne spunem întâmplările despre fostul/actual proprietar de locuința care închiriază. Alții sa nu mai pățească ce ai/au pățit.‬ ce ziceți? Eu nu vreau sa scot bani după urma aplicației ci vreau ca aceasta aplicație sa fie pentru toți utilizatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.