16 legume care lejer pot fi crescute acasă. De acum încolo nu mai trebuie să aşteptaţi vara pentru a le avea în bucătărie!

Share
image_pdfimage_print

E imposibil să reziști în fața ispitei de a avea acasă în permanență legume crescute cu propriul efort! Iată de ce grădinile casnice câștigă tot mai multă popularitate. Este foarte atrăgătoare ideea de a crește legume proaspete din resturi aparent inutile.

Acum puteți fără prea mult efort să organizați o grădină în toată legea chiar în casă, pe pervaz. Și plantele pe care le puteți crește nu se limitează doar la ceapă și usturoi! Faceți cunoștință cu legumele care și-ar putea găsi un loc deosebit într-o grădină improvizată.

CUM SĂ CREȘTEȚI FRUCTE ȘI LEGUME ACASĂ
 • Mărar, coriandru, ceapă verde, praz

Rădăcinile acestor plante se taie și se pun în apă, iar vasul în care se află urmează să fie așezat într-un loc bine iluminat. Periodic se adaugă apă proaspătă pentru ca rădăcinile să nu se usuce. Imediat ce apar frunzele, ele pot fi utilizate în pregătirea bucatelor, iar rădăcinile pot fi puse din nou să dea roadă!
1

 • Varză, țelină, salată și varză chinezească

Rădăcina albă a plantei se taie și se pune într-un vas cu apă. Aflate la lumina directă a razelor solare, ele vor rodi peste numai câteva zile. De asemenea, ele pot fi sădite în pământ, dar aveți grijă ca solul să fie foarte bine umezit.
2

 • Schisandră

Această plantă erbacee neobișnuită are o structură asemănătoare cu cea a lianelor. Și ea poate fi crescută ușor în condiții casnice: rădăcinile se pun într-un borcan cu apă, iar imediat după încolțire rădăcinile se pun în sol, urmând să fie stropite din când în când cu apă.
3

 • Cartofi

Se taie un cartof obișnuit în bucățele mici, fiecare din ele având o gaură prin care se va face încolțirea. Bucățelele de cartof se pun într-un loc uscat pentru câteva zile, după care se seamănă într-un sol bogat și bine umezit. Creșterea cartofilor chiar în bucătărie este o adevărată minune!

 • Ghimbir

Ghimbirul încolțește foarte ușor, asemenea cartofului, înmulțindu-se cu ajutorul nodurilor din sistemul rădăcinii. Rădăcina de ghimbir cu cel puțin un nod se așează într-un mediu călduros și umed, iar după încolțire planta se așează în sol.

 • Usturoi

Dintr-un singur cățel de usturoi poate crește o nouă plantă! El va încolți într-un vas mic plin cu apă, așezat la lumina soarelui, după care urmează să fie mutat în sol. Imediat ce răsar cozile verzi, ele trebuie tăiate pentru a stimula creșterea usturoiului în pământ.
4

 • Ceapă

E foarte amuzant să auzi pe cineva spunând că nu știe să crească ceapă! E suficient să alegeți o ceapă calitativă, să o semănați în sol umed și să o așezați la lumină solară. Rezultatul nu se va lăsa așteptat!

 • Cartofi dulci

Aceștia încolțesc la fel de ușor ca și cartofii obișnuiți. Când pe suprafața lor apar primii colți, ei urmează a fi semănați în pământ. În scurt timp ne putem bucura de noua roadă!

 • Morcov

În cazul morcovului încolțește partea ascuțită. Tăiați cea mai delicioasă parte a morcovului și așezați-o într-un borcan cu apă aflat într-un mediu luminos și călduros. După ce planta încolţeşte, ea se aşează în pământ.
5

 • Ciuperci

Ciupercile încolțesc foarte ușor dacă se află într-un sol foarte calitativ, se recomandă chiar utilizarea îngrășămintelor. Piciorul ciupercii se așează în pământ și se stropește cu apă. Pe timp de zi ciupercile semănate se așează într-un loc luminos, iar pe noapte se recomandă un mediu mai rece.

 • Ananas

Da, ananasul poate fi crescut acasă! Singurul ingredient necesar este răbdarea, căci ananasul crește foarte încet. Vârful fructului se așează în apă, după care urmăriți atent procesele ce se petrec! După încolțire, ananasul se seamănă în sol, ca după o anumită perioadă să aveți în casă o plantă extraordinară.
6

Să aveți multă baftă în experimentele de acest fel! Majoritatea oamenilor are grădinăritul în sânge, dar nu fiecare își poate permite să aibă un lot de pământ căruia să-i dedice suficient timp. În schimb o grădină în casă ar fi un hobby extraordinar, dar și foarte util. Vă dorim să aveți parte de plăcere și bucurie din roadele muncii voastre!

 

Sursa: sanatosi.com

Loading

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.