Guacamole – reteta de baza

 

Reteta de guacamole are o istorie luuuunga, fiind gatita inca de pe vremea aztecilor, care ii spuneau ahuaca-mulli, in traduce libera sos de avocado. Guacamole isi are originea in Mexic si este un dip pe baza de avocado. In mod traditional, se face prin pisarea intr-un mojar sculptat din roca vulcanica a unui avocado bine copt, insa in timp s-au adaugat retetei ingrediente noi si zic eu, foarte bine-venite: ceapa tocata marunt, rosii, suc de lime, chilli, iaurt si diverse condimente. E foarte important ce fel de avocado folositi pentru ca reteta sa va iasa perfect. Desi in magazinele noastre toate tipurile sunt numite generic AVOCADO, sigur ati remarcat ca sunt diverse tipuri: unele sunt mai lunguiete, altele mai rotunde, unele mai verzi, altele de un mov inchis, spre negru. Acesta din urma este avocado Hass, care e cel mai bun pentru guacamole si are coaja aproape neagra cand e foarte bine copt.

De ce v-am propus reteta asta pentru micul dejun? Pentru ca avocado, vedeta retetei, contine circa 20 nutrienti esentiali, inclusiv fibre, potasiu, vitamina E si acid folic. Avocado actioneaza ca un nutrient booster, impulsionand organismul sa absoarba mai multi nutrienti (alfa si beta caroten, luteina) din alimentele pe care le consumam impreuna cu avocado. In plus, ca sa va conving si mai mult sa nu mai treceti pe langa avocado in hypermarket si sa ii dati o sansa la masa voastra, trebuie sa va spun ca studiile au demonstrat ca avocado inhiba cancerul la prostata si are un rol foarte important in prevenirea cancerului in general. Si cireasa de pe tort (pe langa multe altele pe care nu le mai insir aici), avocado scade nivelul colesterolului din organism.

Ingrediente:
– 2 avocado bine coapte
– 1/2 ceapa tocata marunt
– 1/2 lingurita ardei iute tocat marunt
– 2-3 catei de usturoi
– o lingura suc de lamaie sau lime
– o rosie fara seminte si tocata marunt
– coriandru proaspat dupa gust
– sare si piper dupa gust

guacamole reteta de baza

Mai intai si mai intai avem nevoie de avocado bine copt, care e moale cand il apasam usor. Daca va intra degetul cu totul in el cand apasati…e stricat, sa fim bine intelesi :) Dar cum o sa gasiti rar, dar foarte rar avocado copt in magazine, aflati ca el se coace de la sine daca il punem pur si simplu pe blatul de bucatarie si il lasam cam o saptamana. Daca nu aveti vreme o saptamana pana se coace, puteti sa il puneti intr-o punga de hartie, inchisa la culoare, asa grabim timpul de coacere si e gata copt in 1-2-maxim 3 zile . Cand e copt, cu ajutorul lui bunu Dumnezo, e momentul sa il taiem de jur imprejur, sa dam un cutit samburelui, care va iesi foarte usor si apoi scoatem miezul cu lingurita. Nimic mai simplu. La capitolul “cum maruntim avocado?” avem mai multe optiuni: fie il dati prin bleder, daca va place un guacamole foarte fin (dar varianta asta, sincera sa fiu, mie nu imi place DELOC) fie il pisam cu furculita sau cu instrumental pentru facut piure de cartofi, asa cum am facut eu. Daca instrumental asta are un nume, spuneti-mi-l si mie :) Dupa ce avocado e maruntit, taiem ceapa marunt, rosiile marunt, ardeiul iute ghiciti cum?…marunt! :) Taiem coriandrul si mai marunt, usturoiul il dam pe razatoare sau prin presa de usturoi si amestecam toate ingredientele. Musai sa punem sucul de lamaie pentru ca avocado, o data curatat, se oxideaza foarte repede!

guacamole reteta de baza

Puteti sa il mancati asa cum e…nu de alta, dar e foarte bun, ca nu degeaba i se spune HOLY Guacamole, dar daca insitatti voi musai musai, puteti sa il serviti cu nachos sau cu tortillas pe post de dip sau in orice alta combinatie, pe post de aperitiv. Ca unde punem o salata de vinete pe masa, merge sa punem si un guacamole, pe cuvantul meu de Teo! V-am pupat maxim!

guacamole reteta de baza

guacamole reteta de baza

guacamole reteta de baza

Sursa: www.teoskitchen.ro




Bea Dimineata pe Stomacul Gol Aceasta Bautura si Te Vei Alege cu o Viata Lunga si Plina de Sanatate

 

Aceasta bautura este plina de sanatate. Produsul obtinut din ingredientele de mai jos, poate fi baut pe tot parcursul unei zile, insa dimineata, dupa ce organismul vine dupa o detoxifiere naturala facuta in timpul somnului, beneficiile acestei bauturi cresc si vor avea un impact mult mai mare asupra organismului.

Intotdeauna consumati acest tip de bauturi imediat dupa ce le-ati preparat.

Ingrediente necesare:

– 2 cm de radacina de ghimbir

– 4 morcovi

– 3 mere

– Sucul obtinut dintr-o CITESTE IN CONTINUARE

Sursa: www.secretele.com




15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Know

 

There are a lot of reasons why you must know this tips of using baking soda but we will give you just a few that we think are important and will make you to read the whole post and to start implement this tips in your life immediately when you read it. The reasons that we want to give you are that this is cheapest way, it is environmentally safe and it is easy to Do it at home conditions.
Yes dear the most easiest way but very very useful. When i first read this tips i said to my self that the best way was in front of my eyes but i have never noticed it. Many thanks to the internet so that it is easy to learn and to get always new and clever ideas. Check the tips below and enjoy!

What all can we do with Baking Soda for Cleaning

Handwash Dishes and Pots & Pans

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Clean the Oven

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Best Methods for Cleaning Grout Between Tiles

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Clean Furniture

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Magical carpet cleaner

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Shower Head De-Clogger

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Clean Dreaded Toilet with Baking Soda

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

What all can we do with Baking Soda for Personal Care

Use for acne

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Freshen Your Mouth

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

 Teeth Whitening

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Help Your Hair

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Clean Brushes and Combs

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Pamper Your Feet With Baking Soda

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Use Baking Soda to Cleanse Your Face

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Mix Baking Soda and Water For a Cheap, Effective DIY Vegetable Scrub

15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource15 Fantastic And Very Useful Tips Using Baking Soda That You Must to Knowsource

Sursa: worldinsidepictures.com




Cel mai bun baiţ pentru friptura de miel

 

Pentru majoritatea românilor, dacă spui masă de Paşti, spui obligatoriu friptură de miel. Înainte de a întâlni cuptorul, carnea de miel trebuie musai să se răcorească în baiţ (sau marinată, cum se mai spune în unele locuri). Iată reţeta:




9 Alimente care te fac sa te simti mai fericit

 

Daca stresul a devenit una din principalele probleme ale omenirii nu omiteti un alt factor important pentru starea ta de spirit si anume alimentatia.

„In fiecare zi cele mai mici alegeri pot face o diferenta reala in imbunatatirea mentala si emotionala, stabilizarea starii de spirit si îmbunatatirea puterii de concentrare”, spune Dr. Drew Ramsey, autor al The Happiness Diet.

Pentru stimularea starii de spirit intr-un mod natural va vom prezenta 9 alimente.

1. Ulei din seminte de in

Uleiul CITESTE IN CONTINUARE

Sursa: www.secretele.com




Cum se face friptura de miel (varianta 2)

 

 Mai puteti citi si: Cum se face friptura de miel la cuptor

Friptura-de-miel-la-cuptor-16

 




Despre cum se face tuica aia buna

 

Având în vedere că toamna se adună fructele pentru țuică, mai jos desoperiți una dintre cele mai amețitoare activități ale iernii. Toate acestea ca să vă duceți să ajutați la adunat. :)

Text: Adrian Puiuleț & foto: Alex Mățăgău

În primul rând, la ardeleni denumirea corectă e ţuică, nu palincă (aia e la mama lor de unguri), nu horincă (aia e la Maramu’) sau oricare altă denumire. Noi, în Zlatna, îi mai zicem vinars, însă e o confuzie, pentru că vinars vine de la vin ars şi asta ar însemna ori coniac ori “crampam” sau “crampă”, alcoolul făcut cald cu zahăr topit. Dar asta e altă poveste.

Am rămas la ţuică. Ţuica se face, adică ţuica bună, din prune sau din pere. Neamestecate între ele, adică ori de prună, ori de pere. Restul e o porcărie. Dacă scopul e doar să te îmbeţi, poţi face din amestecături: mere, napi sau sfeclă,  pufoaică sau electrozi. Mă îndoiesc că din ultimele două iese ceva, dar legendele locale circulă. Şi sincer, cred că au încercat. La ce concentraţie de nebuni pe metrul pătrat avem sunt convins.

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (23)

În mare, e destul de simplu. Strângi perele sau prunele într-un “voj” (vas făcut din doage de lemn, de mare capacitate – un fel de “ciubăr”) unde le laşi la fermentat. Unii, pentru gust, mai zdrobesc perele sau pretenţioşii, zdrobesc sâmburele la prună, pentru un altfel de iz. Mno, fiecare cu păsărica lui.

Secretul e când îţi dai seama că sunt fermentate?  Cum e secret, ţin pentru mine. Dacă v-aş zice, ar trebui să vă omor.

Dacă nu vă apucaţi de făcut ţuica (de distilat) pe loc, fructele fermentate, adică “borhotul”, se poate păstra timp mai îndelungat în butoaie de plastic, cu capac.

Să presupunem că vă apucaţi de ţuică. Primul lucru, pregătiţi ceva de mâncare. Tot gustărind la produs s-ar putea să vi se urce licoarea la cap, aşa că e bine să aveţi câte ceva pe aproape. Se spune că grătarele făcute în jarul de sub cazanul de ţuică sunt… îmi lipsesc cuvintele, aşa că îmi ling degetele.

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (9)

Bun. Aveţi nevoie de cazan. Cazanul e din cupru. Oricine spune altceva e începător, i-a fost lene etc.Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (5)

De ce din cupru?

„Cazanul este fabricat din cupru electrolit de mare puritate, material care este un excelent purtător termic, rezistent la acizii organici rezultaţi din borhot şi nu în ultimul rând îşi pune amprenta asupra gustului şi savorii produsului final.”

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (10)

Deci, ciocul mic şi mai învăţaţi. Dacă vreţi un cazan autentic, ori îl cumpăraţi de la cineva care îl are din bătrâni (recomand să îl cumpăraţi în timpul “discuţiilor” de la crâşmă) ori mergeţi lângă Sibiu, în comuna Brăteiu, unde cazanul este “făcut în totalitate manual, cu sute de lovituri de ciocan, care lasă pe metal aspectul de „solzi de pește” şi, foarte important, este făcut dintr-o singură coală de cupru.”

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (20)

Era să uit un mic detaliu. Ţuica de pere „mere’ numa’ întoarsă”. Adică distilată de 2 ori.

Pe scurt, procesul tehnologic cum îl pricep eu:

  • Borhotul se bagă în cazan. Sub el, facem foc. Cazanul e pus de obicei într-un butoi de metal sau doar pe nişte picioare de susţinere, care îl ţin drept.

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (13)

  • Cazanul e prevăzut cu un sistem deasupra, pe unde intră o tijă care permite amestecarea continuă a borhotului (să nu se prindă).

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (2)

  • La cazanele sofisticate, această tijă e completată de un mic motoraş, învârtirea nemaifiind astfel manuală. Cazanul mai are şi o gaură de evacuare a borhotului rămas după distilare. Bun. Facem foc sub cazan, învîrtim de numa’ numa’.

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (15)

  • Deasupra e capacul cazanului, sau „comănacul”, din care iese o ţeavă, care se continuă cu o serpentină. În mod normal, serpentina e cufundată într-un butoi cu apă rece. Trebuie apă curentă, pentru că altfel apa din butoi se va încălzi.

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (16)

De ce avem nevoie de apă rece? Vine băiatul cu explicaţia.

Prin fierberea borhotului rezultă vapori care se adună în partea superioară, adică în „comănac”, apoi evident că nu au pe unde merge decât prin ţeava respectivă şi ajung în serpentină. Acolo, din cauza apei reci, condensează şi se transformă în… surpriză… aplauze… lichid. Adică ţuică.

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (24)

La început, de tărie mai mare, apoi pe măsură ce trece timpul, mai slabă. Tăria se poate verifica după gust (pentru gâtlejuri încercate) sau cu un simplu densimetru, 10 lei la ruşi în piaţă.

La prima distilare trebuie avut grijă ca ţuică să nu capete gust amărui sau să se „întulbure”. Ţuica de prună se poate consuma şi aşa, după prima distilare (neîntoarsă), mai ales în partea de sud a ţării. În celelalte zone, te râde lumea.

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (22)

Pentru întoarcerea ţuicii (adică a doua distilare) procedeul e asemănător. Lichidul rezultat la prima distilare, se pune în locul borhotului în cazan. Evident, trebuie să ai lichid cât să umpli cazanul (de obicei, în funcţie de volumul cazanului, faci mai multe ture pentru o singură întorsură).

V-am pierdut?

Cazanul, înainte de a pune lichidul, trebuie curăţat bine-bine.

Diferenţa, faţă de procedeul iniţial, e că nu mai trebuie mestecat, iar focul trebuie lăsat încet.

Noi ,ardelenii, cum suntem mai deştepţi, facem ţuica iarna. Când e frigul mai aprig, să îngheţe tot în tine. Bănuiesc că altfel te „îndemni” la produsul final. Şi noaptea, că dhe, ce să faci noaptea. Atunci poţi să mai confunzi una cu alta, în loc de borhot să bagi în cazan mâncarea pentru porci sau mai cine ştie ce. Noaptea te poţi împiedica de butoaiele cu lichid magic pentru care ai lucrat câteva ore (în noaptea respectivă) sau zile (per total.)

Cum se face tuica de prune_mere_Mihaela Ivan_Adrian Puiulet_Alex matagau (18)

Oricum, a face ţuica e ceva magic, din cele mai îndepărtate timpuri. Unii zic că au pornit răscoale din cauza acestei licori. Eu pot să-i contrazic, deoarece știu doar de răscoala lui Horea, dar şi aceea nu a pornit de acolo, a fost doar „picătura care a umplut paharul”, ca să mă exprim corect.

Noi nu suntem de felul nostru mai duşi, mai săriţi. În copilărie, părinţii noştri şi toată familia aveau de lucru la fân şi moaşe sau bone nu prea se inventaseră. Aşa că e simplu să faci un milk-shake, cu lapte şi ţuică pentru somnul copiilor tăi.

Sursa: www.mihaelaivan.ro

Un tutorial video despre Cum se face tuica mai jos:

Sursa: www.youtube.com




7 Tips For Nailing Networking

 

Networking not your thing? Oh, well it’s about to be!

Related: 5 Reasons You Should Network With People Who AREN’T In Your Industry

Here are seven tips for nailing networking:

1. Stop being afraid to reach out to people.

Yes, it can be a little nerve-wracking to walk up to someone you don’t know and start a conversation out of the blue, but that’s what people do at networking events! Also, don’t be afraid to reach out to someone on LinkedIn or Twitter – two of my favorite ways to network with influencers!

2. Don’t just reach out to reach out – have a purpose.

Don’t just reach out to someone for no good reason. Have a reason – Reach out with a goal in mind. Do you think this person can share some valuable insight on your industry? Do you want to learn more about the company this person is working for?

3. Always be enthusiastic and respectful.

When you’re talking with someone, actually LISTEN to what he or she is saying. Don’t disrespect them by looking around the room, checking your phone, or zoning out. Remember, they’re taking the time to talk with you, the least you can do is show a little enthusiasm and respect.

4. Show them your personality.

Being professional doesn’t mean you should forget your personality. Your personality is what makes you stand out. People remember personality – Be yourself!

5. Ask about their goals.

What do they want to accomplish? What are their goals? Everyone loves talking about themselves – it’s an easy topic to jump into!

6. Offer value.

Before you ask, “What can you do for me?” you should ask, “What can I do for you?” Share a relevant article. Invite them to join an industry-specific group. Ask them how you can help them achieve their goals, and they will likely return the favor.

7. Check in.

Don’t just let your connections collect dust in your LinkedIn account! Check in with them every once and a while to see how they’re doing. It’s important to nurture your network – If you just reach out to someone asking for a favor after not talking with them for two years, they might not be very responsive. Check in!

Hope those tips help!

Sursa: www.careerealism.com




Cum se face o geanta Christian Dior

 

Sursa: www.youtube.com

Sursa Foto: http://luxuryes.com




Vindeca Varicele fara Operatie cu aceste Super-Tratamente Naturale

 

Varicele sunt o boala care apare pe sistemul venos superficial. Aici va vom oferi cateva metode simple dar eficiente de tratament natural utilizate de medicina naturista rusa, metode ce au ca scop tratarea varicelor in mod natural.

Usturoiul este deja bine cunoscut pentru a fi o planta utila in reducerea inflamatiei si a altor simptome ale varicelor. De asemenea, acesta poate elimina toxinele din vasele de sange si te poate ajuta la imbunatatirea circulatiei.

Otetul de mere

Otetul de mere CITESTE IN CONTINUARE

Sursa: www.secretele.com