Cum se face gulasul de vita
Reteta este din acelea pe care le fac de multi ani, nu am o reteta anume de unde m-am inspirat, doar ce am mai apucat pe parcurs si am adaptat gusturilor si preferintelor noastre. Este una din mancarurile cele mai reusite pe care le fac, foarte apreciata de barbati mai ales 🙂
Gustul, aroma si textura sunt perfecte, urmati exact pasii si observati cat de simplu este dar cu un rezultat excelent si exemplar.
Important sa alegeti carnea bine, am facut si cu vita, mai nou fac cu vitel(fierbe mai repede), la nevoie mai fac si cu carne de porc, deci va adaptati.
Ingrediente:
Carne de vita/manzat – 1 kg – aici am folosti vitel
Ulei de floarea soarelui – 50 ml
Morcovi – 2 buc
Ceapa alba – 2 buc
Pasta de tomate – 2 linguri
Frunze de dafin – 2 buc
Sare – 1 linguri
Piper negru macinat – 0.25 lingurite
Boia ardei dulce – 1 lingurite
Pasi de urmat
1. Carnea se spala si se taie cubulete mici/medii – dupa preferinta.

7. Turnati apa atat cat sa acopere carnea si legumele, dati focul tare sa fiarba – cand fierbe bine faceti focul mic si lasati oala cu capac deasupra pana se fragezeste carnea. Depinde de care ati luat – poate varia timpul de fierbere de la 40 de minute pana la 2-3 ore chiar. Aici ati putea sa folositi si oala de presiune, daca ati luat vita din aia betonata, important sa fie carnea moale dupa fierbere.
Cantitate: 1500 g (5-6 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: www.lalena.ro