Cum facem bani din marketing afiliat in Romania

 

Recomanda produse si servicii pe care ti le-ai cumpara si tu

E clar ca daca vei recomanda produse in care nu crezi nu vei fi entuziasmat, nu vei convinge audienta, iar cititorii vor simti asta si vor spune: oare tipul asta si-ar cumpara pentru el telefonul/laptopul/camasa/cartea asta? Nu, deci inseamna ca ma fraiereste.

Nu recomanda produse pe care nu le cunosti/in care nu ai incredere

Cum ar fi sa recomand eu un curs despre cum sa faci bani pe net sau o carte despre cum sa ai succes la femei, mai ales ca ii dispretuiesc pe cei care incearca sa vanda chestiile astea si nu am incredere in ele? Recomanda produse testate/incercate/care au o reputatie buna pe piata, pentru ca altfel iti vei dezamagi cititorii.

Produsele electronice si hainele se vand mult mai bine decat cartile

Exceptand Bookblog nu stiu prea multi care au castigat bani buni in Romania promovand carti pe blog. Sa zicem ca la o carte castigi 5 lei, si tu scrii 2 recenzii pe saptamana. Cate carti ar trebui sa scrii pentru a avea un venit decent? Comparativ cu cartile, produsele IT&C, gadgeturile, hainele se vand mult mai bine la noi. E suficient ca oferta sa fie buna si prezentarea produsului sa fie convingatoare. Sunt mai multe sanse sa vinzi gadgeturi si haine decat carti, mai ales daca te adresezi unui public generalist. Trist, dar adevarat, nu cred ca in Romania poti sa castigi bani buni din marketing afiliat pe carti. Cunosc pe cineva care castiga foarte bine vanzand chiloti Catalin Botezatu. Numai in Romania, dar merge. Astept contraargumente la faza cu carti vs electronice si haine.

Foloseste linkuri in posturi, nu bannere

Lumea e setata sa ignore bannerele datorita aglomerarii de pe site-uri ce folosesc in exces aceasta metoda (ad blindness). Cand ajung pe o pagina noua cititorii scaneaza in primul rand dupa textul din articole. Nu spune nimeni sa nu pui imagini ale produselor sau bannere in recenzii pentru a realiza posturi atractive, dar din ce am remarcat eu, in cazul recenziilor, cititorii fac clic pe linkurile inserate in text mai mult decat pe bannere.

Ca o comparatie, cum arata un blog cu un singur banner de 300*250 px in sidebar raportat la unul ce are 5 bannere in sidebar, unul in header, inca unul in post si inca unul in footer? Pe ce banner sa mai dai clic?

Foloseste pluginuri pentru a contoriza numarul de clicuri si a afisa linkurile pe blog

Cum poti vedea cate clicuri s-au facut pe un link afiliat, ce a mers bine si ce nu? Poate ca platforma de marketing afiliat iti ofera informatiile astea, dar eu zic ca e mai bine sa ai informatii proprii. Am testa GoCodes care mi s-a parut ok pentru ca iti afiseaza numarul de clicuri facute pe un link si iti permite sa creezi linkuri curate, de forma http://numeblog.ro/go/numeprodus in locul linkului afiliat, care e de regula o insiruire de cifre si numere.

Alte completari?

Sursa: http://mariussescu.ro

Sursa foto: drconsultants.ro