Vită în bere

4 portii

Ingrediente

  • Bacon- 150g
  • Bere- 0.5l
  • Carne vită- 600-700g
  • Ceapă- 2
  • Cub Knorr de vită- 1
  • Prune uscate- 300g
  • Usturoi- 4-6
  • Suc de fructe- 700m

Cum se prepară?

 

https://www.youtube.com/watch?t=180&v=PqgUi4W8jgY

Sursa video: youtube.com

  • 1

    În primul rând aveţi nevoie de un ceaun de fontă cu capac (sau din ceramică/lut) Tăiaţi câţiva căţei de usturoi feliuţe şi nişte ceapă solzişori şi puneţi-le să se călească, preferabil direct în vasul de fontă pe focul de la aragaz.

    <p>&Icirc;n primul r&acirc;nd...
  • 2

    Se ia carnea de vită, se taie bucăţi măricele (cam cât un kiwi) şi se caramelizează un pic într-o tigaie (se rumeneşte uşor pe toate părţile). Aţi putea face un sos omogen din uleiul de măsline şi cubul de vită (cam 3-4 linguri de ulei la un cub). Cu acest sos „masaţi” carnea, astfel încât să se pătrundă egal pe toate părţile. Tăvăliţi carnea printr-o tigaie bine încinsă, fără să mai adăugaţi ulei. Când carnea s-a caramelizat răsturnaţi-o peste ceapa călită. Sfat: Dacă aţi călit ceapa şi usturoiul într-o tigaie acum ar fi momentul să mutaţi totul într-un vas mai mare care poate fi folosit atât pe foc cât şi în cuptor (ceaunul de fontă este perfect).

    <p>Se ia carnea de vită, se taie...
  • 3

    Peste carnea amestecată cu usturoiul şi ceapa călită se toarnă bere Guinness şi suc de fructe dulce acrişor (nectar de cireşe/vişine).

    <p>Peste carnea amestecată cu usturoiul...
  • 4

    Se adaugă supa concentrată de vită. După ce începe să fiarbă, se acoperă şi se dă la cuptor pentru 3-4 ore (încingeţi cuptorul în prealabil la foc mediu).

  • 5

    Drept garnitură puteţi folosi pilaf de orez, sote de ciuperci (sau de legume) sau chiar paste. Pentru a da o notă deosebită puteţi face în felul următor: Folosiţi suc natural de prune la vită. Separat puneţi nişte apă la fiert şi, când dă în clocot, adăugaţi prune deshidratate să fiarbă 2-3 minute. Lăsaţi-le să se scurgă bine (cât stă vita la cuptor, au timp suficient). Când consideraţi că vită e aproape gata, perpeliţi într-o tigaie nişte bacon tăiat bucăţi, şi după 2-3 minute adăugaţi prunele. Prăjiţi-le împreună câteva minute, amestecând des. Scoateţi carnea pe farfurii (sau pe un platou) presăraţi prunele prăjite cu bacon peste şi turnaţi sos după gust. Adăugaţi garnitura aleasă şi bucuraţi-vă de o carne extraordinar de gustoasă şi de fragedă. Sfat: Aveţi grijă ce carne folosiţi. Datorită timpului lung de stat la cuptor chiar şi o carne mai tare devine fragedă, dar pielitele mari nu dispar. Curăţaţi pielitele dacă există.

Pofta buna!!

 

Sursa: retetaperfecta.ro




Remedii casnice pentru fibromul uterin

Un articol de Cristian Iacov

Fibroamele, denumite si leiomioame uterine, se numara printre cele mai raspandite tumori musculare necanceroase ale uterului. Aproximativ 80% din femei dezvolta aceasta problema pana la varsta de 50 de ani.
Cauza exacta a fibroamelor uterine nu a fost inca elucidata. Se cunosc, insa, o serie de factori care favorizeaza dezvoltarea acestor tumori. Printre ei se numara: bagajul genetic, anomaliile sistemului circulator sau vascular, dezechilibrele hormonale si alti factori de crestere. CITESTE IN CONTINUARE

Sursa: secretele.com




Incearca Ceaiul Verde si nu vei Regreta!

Ceaiul verde are beneficii pentru sanatate aproape nelimitate. Cititi mai departe, pentru a vedea cum puteti imbunatati multe aspecte ale sanatatii dumneavoastra.

Ceaiul verde este din ce in ce mai popular, datorita numeroaselor beneficii pentru sanatate, precum si pentru continutul sau ridicat de antioxidanti si vitamine. Beneficiile pe care le are se datoreaza atat continutului sau cat si modalitatii de pastrare si recoltare a acesteia, procedeu ce presupune culegerea lor rapida, si pastrarea CITESTE IN CONTINUARE

 

Sursa: secretele.com




Reflexologia talpilor picioarelor la indemana oricui: 7 puncte de presopunctura care reduc stresul si accelereaza metabolismul!

Un articol de Cristian Iacov

Gandurile si proiectiile noastre se rasfrang asupra lumii care ne inconjoara, dar mai ales asupra fiecaruia dintre noi in parte. Imaginatia noastra lucreaza cel mai eficient atunci cand suntem relaxati.
 De aceea, dimineata imediat dupa trezire si seara inainte de culcare sunt momentele cele mai potrivite ale zilei pentru a practica exercitii de vizualizare a propriului trup in forma sa optima.
Reflexoterapia inlesneste si sustine relaxarea profunda a trupului si a mintii, stari in care CITESTE IN CONTINUARE.

 

Sursa: secretele.com




Toarna 2 picaturi de otet si ulei de masline in ureche si ceva minunat se va intampla!

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Ceara din urechi, sau cerumenul, este o problema care ne ingrozeste pe multi dintre noi, deoarece tindem sa o corelam in mod direct cu impuritatile si murdaria care trebuie eliminate cu orice pret.
Dar cerumenul joaca un rol esential in protejarea segmentelor interne ale urechilor tocmai impotriva acestor impuritati, a prafului si a bacteriilor. Practic, actioneaza ca o bariera impotriva particulelor si microorganismelor care nu trebuie sa patrunda in ureche.

Corpul nostru are propriile sale CITESTE IN CONTINUARE

 

Sursa: secretele.com




Detoxifierea in siguranta a ficatului in 24 de ore – Elimina peste 1000 de calculi biliari!

Un articol de Cristian Iacov

Cura de detoxifiere a ficatului pe care ti-o dezvaluim aici imbunatateste considerabil digestia, adica temelia unei sanatati optime, si te poate scapa de alergii, durerile de umeri, durerile de brate si durerile cervicale.
Multe persoane, printre care si copii, au canaliculii biliari din ductele hepatice infundati cu sedimente. Din cauza acestei probleme, multe dintre ele dezvolta alergii sau eruptii cutanate, in timp ce altele nu resimt niciun fel de simptome. Calculii biliari nu apar in CITESTE IN CONTINUARE

 

Sursa: secretele.com




Reteta impotriva varicelor si trombozei alcatuita din doua ingrediente simple

Un articol de Maya

Femeile sunt mult mai predispuse la aparitia varicelor si trombozei decat barbatii si multe dintre acestea sufera de aceste afectiuni, care pe langa faptul ca sunt inestetice sunt si foarte greu de tratat.
Venele marite si umflate impiedica circulatia sangelui catre inima si de aceea se formeaza aceste „cheaguri de sange”. Varicele apar mai ales la nivelul gleznelor si pe picioare.
Intrebarea este cum apar si daca aceste conditii de sanatate pot fi tratate natural!

Lipsa miscarii, sarcina, CITESTE IN CONTINUARE

 

Sursa: secretele.com




Cum sa scapi de punctele negre in 15 minute!

Un articol de Maya

In acest articol vei descoperi cum sa-ti faci singur cea mai buna masca naturala, preparabila in casa, pentru indepartarea punctelor negre in 15 minute!

Punctele negre sunt o problema foarte frecventa astazi. Ele afecteaza persoane de toate varstele, dar sunt cel mai des intalnite in randul adolescentilor si tinerilor, aparand cu preponderenta pe nas, barbie si in zona obrajilor.

Totusi, majoritatea punctelor negre apar in zona nasului. Principalii factori responsabili pentru aparitia lor  CITESTE IN CONTINUARE

 

Sursa: secretele.com




7 Dureri pe care nu trebuie sa le ignori

Un articol de Cristian Iacov

Exista diferite tipuri de durere; unele nu necesita atentie imediata, in timp ce altele reclama o deplasare de urgenta la medic, mai ales daca sunt insotite de febra sau daca se instaleaza brusc.
Citeste mai departe ca sa afli exact care sunt formele de durere ce necesita ingrijire medicala imediata.

• Dureri de cap/migrene severe

Pot semnala: Un anevrism, umflarea peretilor vaselor sanguine
Durerile de cap acute necesita un control medical imediat, spre deosebire de cele care cedeaza CITESTE IN CONTINUARE

Sursa: secretele.com




Imbunataste-ti postura corpului si scapa de durerea de spate cu ajutorul acestui exercitiu

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Durerile de spate se instaleaza din cauza posturii corporale incorecte, care suprasolicita vertebrele si musculatura lombara. Ele pot aparea inclusiv ca urmare a stresului si a oboselii.
Daca suferi de aceste dureri, si nu poti sa adormi din cauza lor, vei gasi mai jos un exercitiu simplu si eficient pentru tine, exercitiu pe care il poti parcurge intr-un timp foarte scurt.
Citeste mai jos cum sa-l faci!

Inainte de toate, iata mai jos trei motive simple pentru care ar trebui sa ai grija de CITESTE IN CONTINUARE

Sursa: secretele.com