Cum sa scapi de riduri cu masti naturiste – Adio Botox!

 

Cu siguranta nu stiai ca o masca din lapte si cacao, capsune si albus de ou sau papaya si iaurt ti-ar putea fi un aliat de nadejde in lupta contra ridurilor!

Nu trebuie sa-ti epuizezi toate resursele financiare pe tratamente revolutionare de ultima generatie pentru a lupta contra ridurilor. Exista si alte alternative mult mai accesibile din toate punctele de vedere – masti naturiste pe care le poti prepara in intimitatea casei tale si ale caror costuri sunt minime. Poate ca nu te vor scapa complet si in mod miraculos de riduri, insa cu siguranta vei vedea o schimbare in bine.

Lapte si cacao

Pudra pura de cacao (neindulcita) este bogata in antioxidanti si are o multime de beneficii atunci cand vine vorba despre protejarea tenului. Laptele contine acid lactic, exfoliind, netezind tenul si eliminand celulele moarte. Atunci cand amesteci aceste doua ingrediente minune si iti aplici masca pe fata, pielea ta va fi mai stralucitoare, iar ridurile fine usor estompate.

Amesteca laptele cu pudra de cacao pana se formeaza o pasta, aplica pe tenul curat si limpezeste cu apa calduta dupa 5 minute.

Fulgi de ovaz si miere

Mierea este una dintre minunele naturii in ceea ce priveste produsele naturale de ingrijire a pielii. Nu doar ca este intens hidratanta, dar are proprietati antioxidante si antibacteriene. Fulgii de ovaz functioneaza pe post de usor exfoliant, lasand tenul mai fin si revigorand-ul. Contine de asemenea zinc, seleniu si cupru, avand astfel abilitatea de a lupta contra ridurilor.

Combina parti egale de miere si fulgi de ovaz. Aplica apoi masca si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute.

Seminte de struguri si afine

Afinele sunt bogate in vitamina C si contin antociani, care cresc nivelul de colagen din piele. Uleiul din seminte de struguri nu este deloc gras, dar hidrateaza foarte bine tenul, fiind bogat in acizi grasi esentiali. Acestia din urma il transforma intr-un ulei anti-imbatranire a pielii.

Combina un sfert de masura de afine si o lingurita si jumatate de ulei de seminte de struguri. Amesteca-le bine si aplica masca pe fata. Clateste bine dupa 10 minute!

Papaya si iaurt

Papaya este bogata in enzima numita papaina, elimina celulele moarte si lasa pielea mai stralucitoare ca niciodata. Iaurtul este bogat in proteine si acid lactic.

Amesteca parti egale din cele doua ingrediente si aplica un strat gros din pasta obtinuta, pe fata. Relaxeaza-te, iar dupa 15-25 de minute clateste. Pentru un plus de stralucire, poti adauga cateva picaturi de suc de lamaie sau ananas.

Capsune si albus de ou

Iata o masca anti-aging care are in acelasi timp si efect anti-acneic. Capsunele au abilitatea de a patrunde in adancul porilor si de a elimina bacteriile. Nu doar ca aceasta masca de va ajuta sa scapi de inesteticele puncte negre, dar iti va intineri vizibil tenul.

Ai nevoie de piure de capsune amestecat cu albus de ou, masca pe care o vei lasa sa actioneze vreme de 15 minute.

Sursa: www.agentiadepresamondena.com

//




Cum se fac oua rosii de Paste decorate cu frunze

 

Inrosirea oualor de Paste este un obicei crestin transmis din generatie, in generatie, de-a lungul timpului. Oul a simbolizeazat mai intai renasterea, inceputurile si, mai apoi, Invierea Domnului. Se pare ca inrosirea oualor a fost mai intai un obicei precrestin, ouale inrosite fiind oferite ca simbol al fecunditatii si al ciclului vietii, pentru ca mai apoi sa fie preluat in simbolistica crestina.

De la inceputul acestei traditii a ramas obiceiul ca ouale sa se vopseasca rosii ca simbol sangelui, jertfei si vietii Mantuitorului. Ulterior au aparut ouale incondeiate, vopsite in multe culori. Astazi exista felurite modalitati de a vopsi ouale: rosii, albastre, verzi, toate culorile curcubeului, sidefii, metalice, cu frunze, cu stickere cu motive religioase si altele.

Eu stiu de la bunica mea ca traditia vopsirii oualor rosii a inceput dupa ce Maica Domnului a pus un cos cu oua la picioarele Mantuitorului, rastignit pe cruce. Ouale s-au inrosit datorita sangelui ce a curs peste ele si se pare ca atunci Isus ar fi spus sa se perpetueze acest obicei, al vopsirii oualor, in amintirea lui.

Ouale de Pasti sunt de obicei de gaina (sau rata, prepelita, bibilica) sau de ciocolata, cele desert. Ouale decorate pot fi oua de gaina golite de continut, de carton, de lemn sau de plastic.

Eu am ales sa va arat astazi cum se prepara ouale de Paste decorate cu frunze. Exista doua variante de a face aceste oua: ori pregatiti o vopsea naturala din coji de ceapa in care fierbeti ouale crude, cu frunze si imbracate in ciorap, ori folositi vopsea din comert (asa cum am facut eu), fierbeti ouale de la inceput si apoi le puneti in vopsea si procedati conform instructiunilor.

Ingrediente:

  • oua – 6 bucati
  • frunze – cate doua pentru fiecare ou, diferite forme
  • vopsea de oua – 1 pliculet
  • apa – 700 ml
  • otet – 3 linguri
  • dres de dama – cate 10 cm pentru fiecare ou+ elastice sau ata

Instructiuni:

  • Ouale se spala bine si se degreseaza. Se spune ca ar prinde mai bine vopseaua pe ouale albe decat pe cele rosii, dar eu nu am testat pana acum, e doar o banuiala.
  • Se pun la fiert, cu apa suficienta, si din momentul in care apa da in clocot, se mai lasa cam 5 minute.

Oua rosii de Paste decorate cu frunze Oua rosii de Paste decorate cu frunze

  • Intr-o oala separata se pun 700 de ml de apa si se pune la fiert. Acum sa lamurim: eu am folosit o cutie de vopsea de la Dr.Oetker pe spatele careia scria exact ce si cum, cata apa, cat otet, cat timp si tot asa. Nu vreau sa fac reclama, dar macar sa intelegeti care-i treaba cu cei 700 de ml de apa.
  • Dupa ce apa a fiert, se da de pe foc, se pune otetul, vopseaua si se amesteca. Daca doriti sa fiti siguri ca iese o culoare intensa puneti mai multe plicuri de vopsea in cantitatea recomandata de apa, astfel incat sa iasa mai concentrata vopseaua, mai ales in cazul vopselei galbele si verzi.
  • Ciorapul de nailon se taie in bucati mai lungi decat oul si se leaga la un capat cu un elastic/ata.
  • Ouale fierbinti se sterg de apa. Incercati sa fixati, folosindu-va degetul mare si aratatorul cele doua fruze, fiecare pe o parte a oului. Introduceti cu multa grija oul in ciorap (legat la capat cu un elastic in prealabil) si, fara sa desfaceti degetele de pe frunze, incepeti sa strangeti ciorapul. Dati drumul oului in ciorap si eventual mai asezati diferitele colturi ale frunzei care sigur s-a indoit. Rasuciti de mult ori capatul ciorapului si apoi legati cu elastic/ata.

Oua rosii de Paste decorate cu frunze Oua rosii de Paste decorate cu frunze Oua rosii de Paste decorate cu frunze Oua rosii de Paste decorate cu frunze

  • Se procedeaza in acest fel pana asambalati toate ouale. Se pun in vopseaua fierbinte si se lasa cinci minute.
  • Daca vopsiti multe oua o data pregatiti de la inceput cantitatile de apa si de vopsea dublate, sau chiar triplate, in functie de cate oua vopsiti (chiar daca pe cutie zice ca pliculetul de vopsea ajunge pentru 30 de oua eu va sfatuiesc sa dublati sau chiar sa triplati cantitatea de vopsea), intr-o oala inalta si incapatoare astfel incat sa puteti vopsi multe oua o data.
  • Dupa timpul aferent vopsirii, scoateti ouale pe o farfurie acoperita cu proasoape de hartie, si lasati-le cam 10 min sa se usuce un pic vopseaua.

Oua rosii de Paste decorate cu frunze Oua rosii de Paste decorate cu frunze

  • Taiati ciorapul, scoateti oul, va rugati ca vopseaua sa nu fi intrat sub frunza, dati la o parte frunzele si admirati.
  • La final se ung cu un servetel imbibat cu ulei pentru a fii lucioase.
  • Se ciocnesc in Noapte de Inviere si in zilele de Paste.

Pofta buna!

Paste Fericit voua si celor apropiati!

PS:

  • Am citit despre un obicei interesant care zice ca in prima zi de Pasti ouale se ciocnesc „cap la cap”, a doua zi”, „husca la husca”, iar in a treia zi „burta in burta”.
  • Mai cunoaste cineva un obicei care presupune sa pui un ou rosu intr-un pahar cu apa si sa te speli cu apa aceea pe fata dimineata, in prima zi de paste, pentru ca iti va aduce noroc?
  • Aproape uitasem sa mentionez: pentru aceste sase oua mi-a ajuns o pereche de dresuri de dama si parca mi-au mai ramas cateva bucati. Pregatiti suficiente bucati de ciorap in functie de cate oua aveti.

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

 

//




Cum se face friptura de miel la cuptor

 

Friptura de miel este un preparat esential pe masa de Paste, pentru amatorii de carne de miel. Mielul este un simbol important in mitologia crestina. Acesta simbolizeaza inocenta, blandetea si puritatea, si ca o coincidenta ciudata este sacrificat cu ocazia Sarbatorii Pascale.

Eu va propun astazi o delicioasa friptura de miel. Este usor de facut, de altfel ca majoritatea fripturilor la cuptor. Pregatiti friptura, o introduceti in cuptor si apoi va puteti apuca de inrosit oua, sau de pregatit aluatul pentru cozonac.

Ingrediente:

  • pulpa de miel – 1,5 kg, cu os
  • usturoi verde – 2 legaturi
  • vin alb – 400 ml, sec
  • ulei de masline – 100 ml
  • usturoi – 6 catei
  • sare – 1 lingurita
  • piper – 1/2 lingurita
  • busuioc – 1 lingurita, uscat
  • rozmarin – 1 lingurita, uscat
  • boia dulce – 2 lingurite

Instructiuni:

Pai sa fripturim:

  • Usturoiul uscat se taie in felii si usturoiul verde se toaca marunt.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Pulpa de miel se cresteaza pe toate partile, cu un cutit ascutit. In fiecare crestatura se introduc felii de usturoi.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Se adauga toate condimentele intr-un mojar/pisalnita/castron si se amesteca bine cu un pic de ulei de masline si de vin. Se obtine o pasta lichida.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Carnea se unge bine, pe toate partile, cu amestecul de condimente.
  • Pulpa se pune intr-o tava si se presara pe ea usuroiul verde. Se toarna in tava si peste friptura, restul de ulei si de vin. Daca vi se pare prea putin lichid puteti sa mai adaugati un pahar de apa.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Se coace in cuptorul preincazlit pana se rumeneste bine. Dupa ce o bagati in cuptor nu uitati de ea acolo. Din 15 in 15 minute, se scoate friptura si se unge cu sosul din tava. Cand se rumeneste deasupra se intoarce pentru a fi rumenita pe ambele parti, apoi se intoarce din nou.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Dupa cum spuneam o coaceti pana se rumeneste frumos si este frageda.
  • Se serveste calda cu salata verde.

Pofta buna!

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se face cozonacul cu nuca si cacao

 

Am ajuns si la desertul favorit de sarbatori. Cozonacul cu nuca si cacao care imbogateste mesele romanilor de Craciun si de Paste. Prajitura noastra traditionala este de fapt un fel de paine crescuta, cu lapte, oua, drojdie si indulcita cu zahar. Se adauga dupa gust cacao, nuci, stafide sau rahat.

Ingrediente:

  • Pentru aluat
  • faina – 1 kg
  • oua – 7 bucati
  • unt – 250 grame
  • ulei – 100 ml
  • sare – un varf
  • lapte – 500 ml, caldut
  • zahar – 300 grame
  • esenta de vanilie – 2 ml
  • drojdie – 50 grame
  • Pentru umplutura
  • nuci – 100 grame, miez
  • cacao – 25 grame, pudra
  • zahar – 100 grame
  • esenta de rom – 2 ml
  • lapte – 100 ml

Instructiuni:

Sa facem aluatul:

  • Mai intai am pregatit maiaua. Am zdrobit drojdia cu furculita, am amestecat-o cu o lingurita de zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina. Mi-a iesit un aluat grosut pe care l-am lasat sa creasca.

Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao

  • Intr-un bol am amestecat, folosind mixerul, sapte galbenusuri cu un praf de sare si zaharul. Am amestecat pana mi-a iesit o compozitie cremoasa. Separat am batut patru albusuri spuma.

Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao

  • Dupa ce a crescut maiaua am facut o mica gropita in faina (trebuie sa framantati intr-un castron mare/lighean) si am pus maiaua acolo. Am inceput sa amestec usor pana s-a inglobat cu putin faina. Apoi am adaugat treptat crema de galbenusuri, spuma de albusuri si laptele cald. Putin cate putin din fiecare pe rand pana le-am terminat.

Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao

  • Am inglobat ingredientele in aluat si am adaugat untul, la temperatura camerei, esenta de vanilie si uleiul. Am framantat totul foarte bine cam 20 de minute. Aluatul trebuie sa fie destul de dens si sa nu fie lipicios. In cazul in care nu se curata de pe maini mai adaugati faina.

Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao

  • Dupa ce l-am terminat de framantat bine, l-am lasat sa creasca cam 3 ore intr-un loc cald, acoperit cu un prosop. Locul cald a insemnat, la mine, bucataria cu cuptorul pornit si fara geamuri deschise.
  • Pentru crema am maruntit nucile folosind doua foi de copt si sucitorul de aluat. Daca aveti o masina de macinat nuci e perfect.  Nuca macinata am amestecat-o impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele, rezultand crema cu care am umplut cozonacii.

Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao

  • Am impartit toata coca crescuta in trei parti din care voi face trei cozonaci. Fiecare parte am impartit-o in doua.

Cozonac cu nuca si cacao

  • Dintr-o jumatate am rulat o foaie, lunga cam cat forma de cozonac. Foaia trebuie sa fie grosuta. Am pus pe foaie doua linguri de crema si am intins-o pe toata suprafata foii de aluat. Am rulat-o transformand-o intr-un rulou. Am procedat la fel si cu cealalta jumatate, obtinand doua rulouri pe care le-am impletit formand astfel un cozonac impletit. Am facut la fel pana am terminat cei trei cozonaci.

Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao

  • I-am uns cu galbenus de ou inainte sa ii coc in cuptorul preinacalzit pentru o ora.

Cozonac cu nuca si cacao

  • Dupa ce s-au rumenit frumos i-am lasat sa se raceasca si i-am taiat. Nu ii taiati calzi pentru ca se vor cruzi.

Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao

Pofta buna!

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se face drob de miel in aluat

 

Dupa ce am facut friptura, ciorba, stufat, oua rosii si cozonac, am ajuns la ultima reteta, facuta pentru Paste, reteta de Drob de miel in aluat. Traditional drobul se pregateste in prapur de miel. Eu nu am gasit sa cumparprapur asa ca am facut drob de miel in aluat. Daca aveti prapur si vreti sa preparati un drob traditional,folositi-l. Practic drobul in prapur se pregateste la fel, doar ca la final, in loc sa il inveliti in aluat, il inveliti in prapur (foarte bine spalat). Anul viitor va pregatesc drob in prapur.

Ingrediente:

  • maruntaie de miel – 1 kg, inima si ficat
  • patrunjel – 1 legatura
  • marar – 1 legatura
  • oua – 2 bucati
  • ulei – 100 ml
  • piper – dupa gust
  • sare – 1 lingurita
  • ceapa verde – 3 legaturi
  • usturoi verde – 3 legaturi
  • Pentru aluat
  • faina – 200 grame
  • oua – 2 bucati+ 1 bucata pentru uns
  • unt – 50 grame
  • sare – 1 lingurita

Instructiuni:

  • Inima si ficatul de miel se pun la fiert in doua oale separate. Se lasa pana cand sunt fierte bine.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • Intre timp usturoiul verde, ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • Dupa ce organele sunt fierte se lasa sa se raceasca cat sa le puteti manui fara sa va frigeti. Apoi se toaca foarte marunt cu un cutit/satar sau se dau prin masina de tocat. Evident daca le dati prin masina o sa terminati mai repede, dar drobul va avea o consistenta similara pateului. Eu prefer sa le toc la mana, chiar daca dureaza mai mult, pentru ca drobul are o consistenta mai buna.
  • Organele tocate se pun intr-un bol peste verdeata tocata. Apoi se adauga cele doua oua, sare, piper si ulei si se omogenizeaza foarte bine. Amestecati cu mana pentru a fi siguri ca se distribuie bine toate ingredientele. Gustati si potriviti de sare si piper.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

Aluatul:

  • Se framanata repejor un aluat amestecand mai intai ouale cu faina si sarea. Apoi se pune si untul si se famanta bine. Nu trebuie lasat sa creasca.
  • Se intinde o foaie subtire cu sucitorul de aluat, cam de dimensiune dubla fata de tava in care urmeaza sa coaceti drobul. Eu am facut drobul intr-o tava dreptunghiulara de chec/cozonac. Cantitatea pentru drob mi-a ajuns pentru a face un singur drob in forma de cozonac.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • Forma de aluat se unge cu putin ulei si se imbraca, cu grija, cu aluat, lasand pe margini surplusul de aluat.
  • Se umple tava, acoperita cu aluat, cu compozitia pentru drob. Se inveleste drobul in aluat.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • La final se unge cu ou si se pune in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.
  • Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Taiati-l doar atunci cand este racit complet.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • Se serveste rece cu ridichi, castraveti si rosii proaspete.

Pofta buna!

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se face borsul de miel

 

Ciorba de miel este un preparat care imbogateste masa de Paste. Cum in mod traditional de Paste aproape fiecare familie avea un miel dedicat acestei sarbatori, exista cate un preparat care foloseste cate o parte din miel. La ciorba de miel se folosesc de obicei oase: capul mielului (care dupa fierbere se sparge si se pun in ciorba ochii, limba si creierul), gatul, picioarele, pieptul. Cine are un miel, sau cumpara unul intreg, va avea si organe. Din organe si prapor se face drob. Matele se curata bine, se toaca si se pun si ele in ciorba. Iar din pulpe si coaste se face o delicioasa friptura. Ce mai, e o intreaga aventura gastronomica pentru iubitorii de miel.

Eu va propun astazi o ciorba de miel simpla si tare gustoasa. Am ales sa folosesc pentru ciorba, piept de miel si gat de miel, care au avut deopotriva suficiente oase si suficienta carne pentru o ciorba gustoasa. Sunt sigura ca ciorba iese mai gustoasa cu cap de miel fiert in ea, dar eu una nu am facut niciodata cu cap si am inteles ca este destul de complicat de desfacut dupa fierbere. Daca aveti pe langa voi ajutoare experimentate si aveti toate ingredientele, utilizati tot ce se foloseste traditional pentru ciorba. Dar trebuie neaparat sa folositi bors!

Ingrediente:

  • piept de miel – 2 bucati (am folosit un kilogram impreuna cu bucatile de gat)
  • gat de miel – 5 bucati
  • bors – 1 litru
  • ceapa – 2 bucati
  • telina – 1 bucata
  • morcovi – 2 bucati
  • ceapa verde – 1 legatura
  • pastarnac – 1 bucata
  • radacina de patrunjel – 2 bucati
  • leustean – 1 legatura
  • patrunjel – 1 legatura
  • smantana lichida – 100 ml
  • orez – 100 grame
  • oua – 2 bucati
  • sare – 1 lingurita
  • boabe de piper – 1 lingurita

Instructiuni:

  • Carnea se spala bine si se taie in bucati mai mici. Pieptul este destul de dificil de taiat cu cutitul si s-ar putea sa aveti nevoie de o toporisca pentru a taia oasele.

Bors de miel Bors de miel

  • Se pune carnea la fiert in patru litri de apa si se spumeaza cat de des posibil. Se lasa sa fiarba 30 de minute.

Bors de miel Bors de miel

  • Cat timp se fierbe carnea (si neaparat se ia spuma) se toaca marunt legumele si verdeata. Dupa preferinte, mai mari, mai mici, cum va plac.

Bors de miel Bors de miel Bors de miel Bors de miel Bors de miel Bors de miel

  • Dupa 30 de minute se adauga morcovul, pastarnacul, telina, ceapa uscata si radacina de patrunjel tocate. Se lasa la fiert pana se inmoaie legumele.

Bors de miel Bors de miel

  • Se adauga ceapa verde, tocata marunt, si orezul, si se lasa la fiert 20 de minute (sa infloreasca orezul).

Bors de miel Bors de miel

  • E timpul acum sa adaugati borsul, sare si boabele de piper si sa mai lasati 10 minute sa se acreasca.

Bors de miel Bors de mielBors de miel

  • Cele doua oua se bat si se amesteca cu smantana. Peste acest amestec se adauga un polonic de ciorba (astfel incat sa nu se branzeasca smantana cand o adaugati in ciorba fierbinte).

Bors de miel Bors de miel

  • Amestecul se adauga in ciorba (pe care o dati de pe foc si o lasati sa se raceasca zece minute) si se amesteca bine.
  • La final se adauga verdeata.

Bors de miel Bors de miel

  • Se serveste calda pe masa de Paste si nu numai.

Pofta buna!

Sfaturi:

  1. Aveti grija sa gustati atunci cand adaugati bors si sa acriti ciorba in functie de gustul dumneavoastra, nu neaparat in functie de cantitatea recomandata de mine, deoarece eu acresc ciorba dupa gustul meu. O alta variabila poate fi borsul pe care il folositi, al carui grad de acreala poate varia in functie de brandul pe care il cumparati, sau in functie de cat de acru e brosul de casa.

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se face stufatul de miel

 

Stufatul de miel este un preparat traditional romanesc care se pregateste primavara, atunci cand gasim ceapa verde si usturoi verde din belsug, si cand mielul se afla in mai toate galantarele. Puteti pregati stufatul si cu carne de ied, de porc, de peste (crap), daca nu sunteti printre amatorii de miel.

Ingrediente:

  • pulpa de miel – 500 grame (fara os)
  • usturoi verde – 3 legaturi
  • ceapa verde – 3 legaturi
  • ceapa – 1 bucata
  • bulion – 2 linguri
  • faina – 1 lingura
  • patrunjel – 1 legatura
  • marar – 1 legatura
  • ulei – 100 ml
  • piper – dupa gust
  • sare – 1 lingurita
  • boabe de piper – cateva bucati

Instructiuni:

  • Toate legumele si verdeturile se spala foarte bine. Aveti grija sa spalati foarte bine ceapa si usturoiul verde in locul acela de unde pornesc extremitatile verzi (si unde se termina partea alba)  unde se strange de obicei pamant. Sa nu va treziti cu suprize cand tocati.
  • Ceapa alba se toaca marunt. La fel si patrunjelul si mararul.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Ceapa si usturoiul verde se toaca, de data aceasta pe diagonala, in bucati cam de 4 centimetri lungime. Ideea e sa nu le tocati marunt, ci lunguiete. Daca nu vor avea 4 centimentri nu e sfarsitul lumii ca si eu (si probabil majoritatea gospodinelor) le tai la ochi.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Carnea de miel de taie in bucati potrivite, ca pentru tocanita daca vreti.
  • Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul. In se calesc ceapa si usturoiul verde cinci minute (nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, la final sa ramana cat de cat intregi). Apoi se scot cu o spumiera intr-un bol.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • In uleiul ramas in cratita puneti la prajit carnea de miel, frumos taiata in cubulete, si ceapa tocata marunt.
  • Dupa ce capata o culoare rumenie se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba la foc molcom timp de 30 de minute. In prealabil puneti o craticioara cu apa la fiert pentru a o avea pregatita pentru acest moment.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Dupa ce sosul a scazut si au trecut cele 30 de minute, puneti inapoi in oala ceapa si usturoiul calite si adaugati boabele de piper. Amestecati si lasati asa cinci minute.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Faina se amesteca cu bulionul si se pune in stufat, impreuna cu sare si piper macinat.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Se mai lasa pe foc cinci minute apoi se da la o parte si se pun mararul si patrunjelul tocate fin.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Stufatul nostru se serveste cald, chiar cu salata daca va place.

Pofta buna!

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Intrebari bune puse de negociatori experimentati

 

In acest video aflati tips & tricks despre cum puteti negocia mai bine. Vedeti prin exemple care este puterea intrebarilor si aflati ce tip de intrebari puteti pune pentru a fi mai persuasivi.

In viata nu primesti ce meriti, ci primesti ceea ce negociezi!

Sursa: http://www.traininguri.ro

Sursa foto: http://www.newschannel.ro

Sursa video: www.YouTube.com

Vezi si: 35 tehnici de negociere