Cum se monteaza parchetul

Puteţi monta la perete primul element.
Etapa de lucru 1Şi pentru cei care nu sunt atraşi de apă. Montarea flotantă nu are nicio legătură cu apa. Aceasta înseamnă numai că pardoseala nu este montată fix pe substrat. Poziţionaţi lamba pe uluc, blocaţi, clicaţi şi gata!
Rotiţi cu 180° ultimul element dintr-un rând şi fixaţi-l la perete.
Etapa de lucru 2Ultimul element dintr-un rând este rotit cu 180°. Ulterior se poziţionează la perete, cu tăierea elementului de-a lungul cantului penultimului element. Pentru a evita aşchierea canturilor, tăiaţi cu ferăstrăul de mână în toate cazurile pornind de pe latura cu decorul, iar cu ferăstrăul electric de pe latura inferioară. Verificaţi ca primul rând să urmărească precis linia peretelui!
Cel mai bine utilizaţi elementul final al unui rând la începutul unui rând nou.
Etapa de lucru 3Bucata rămasă din primul rând poate fi utilizată pentru începutul celui de-al doilea rând. Cantul tăiat este orientat către perete. Pentru a asigura o îmbinare stabilă a rândurilor rosturile trebuie deplasate cu minim 40 cm. Pentru poziţionarea exactă, utilizaţi o sfoară de trasat. La primele trei rânduri, verificaţi dacă acestea sunt perfect drepte!
Cu ajutorul tirantului, îmbinaţi cu atenţie elementele pe laturile frontale.
Etapa de lucru 4Cu ajutorul tirantului, îmbinaţi cu atenţie elementele pe laturile frontale.
Continuaţi pas cu pas montarea rândurilor suplimentare.
Etapa de lucru 5Montaţi rânduri suplimentare şi asiguraţi capetele către perete de asemenea cu pene distanţiere.

Cu acest truc, montaţi la fix ultimul rând în spaţiul rămas.
Etapa de lucru 6La final, calculaţi lăţimea exactă a ultimului rând. În acest scop, aplicaţi un element cu aplicarea perfectă a penultimului element. Poziţionaţi un element suplimentar utilizat ca riglă şi orientaţi-l cu lamba către perete (ţineţi cont de rostul de dilataţie!). Marcaţi lăţimea necesară pe ultimul rând de elemente.
Tăiaţi cu precizie ultimul rând şi montaţi-l la loc cu ajutorul tirantului.
Etapa de lucru 7Tăiaţi cu precizie ultimul rând şi montaţi ultimul element cu ajutorul tirantului cu etanşarea rosturilor.
Pentru decupajele corespunzătoare ţevilor de încălzire, marcaţi pentru început poziţia ţevii la nivelul elementului respectiv.
Etapa de lucru 8Montare în jurul ţevilor de încălzire: La nivelul ţevilor de încălzire, tăiaţi elementul necesar până la perete (cu scăderea rostului de dilataţie) şi marcaţi poziţia ţevii pe elementul respectiv.
Este momentul pentru bormaşină!
Etapa de lucru 9Realizaţi un orificiu care corespunde diametrului ţevii, la care se adaugă 20 mm (2 x 10 mm). Ulterior puteţi tăia din element restul marcat.
Bucata tăiată este lipită în spaţiul dintre perete şi ţeava de încălzire.
Etapa de lucru 10Lipiţi bucata tăiată în spaţiul dintre perete şi ţeava de încălzire şi asiguraţi rostul de dilataţie cu ajutorul unei pene.

Tocul uşii este scurtat în mod corespunzător pentru a permite împingerea elementului de parchet dedesubt.
Etapa de lucru 11Montare la nivelul tocurilor de uşă: Pentru a putea împinge parchetul sub tocul uşii, este de regulă necesară scurtare corespunzătoare a tocului. Poziţionaţi în acest scop un element de parchet la nivelul tocului, ca ghidaj pentru ferăstrău, cu partea decorativă orientată în jos. Cel mai bine ar fi să tăiaţi tocul cu ajutorul unui ferăstrău fin sau al unui ferăstrău coadă de vulpe de-a lungul elementului de ghidare.
Astfel puteţi împinge sub toc elementul de parchet care trebuie montat.
Etapa de lucru 12Astfel puteţi împinge sub toc elementul de parchet care trebuie montat.
La nivelul tocurilor metalice este necesară tăierea corespunzătoare a parchetului.
Etapa de lucru 13La nivelul tocurilor metalice este necesară tăierea corespunzătoare a parchetului. Ţineţi cont de rostul de dilatare de 10–15 mm pe care îl veţi umple ulterior cu silicon pentru parchet.Materiale si instrumente de lucru:Material:

  • Silicon pentru parchet
  • Substrat de amortizare a zgomotului produs de paşi
  • Folie ca barieră antivapori
  • Parchet/piese de parchet laminat
  • Rozetă pentru ţeava de încălzire

Unelte de lucru:

  • Pană distanţieră
  • Metru pliant şi creion
  • Ferăstrău de retezat şi ferăstrău pentru îmbinări la colţ
  • Ferăstrău coadă de vulpe
  • Găleată de clei
  • Ciocan şi tirant
  • Bormaşină

Sursa video: www.YouTube.com

 

Sursa: www.hornbach.ro

//