Cum se face stufatul de miel

 

Stufatul de miel este un preparat traditional romanesc care se pregateste primavara, atunci cand gasim ceapa verde si usturoi verde din belsug, si cand mielul se afla in mai toate galantarele. Puteti pregati stufatul si cu carne de ied, de porc, de peste (crap), daca nu sunteti printre amatorii de miel.

Ingrediente:

  • pulpa de miel – 500 grame (fara os)
  • usturoi verde – 3 legaturi
  • ceapa verde – 3 legaturi
  • ceapa – 1 bucata
  • bulion – 2 linguri
  • faina – 1 lingura
  • patrunjel – 1 legatura
  • marar – 1 legatura
  • ulei – 100 ml
  • piper – dupa gust
  • sare – 1 lingurita
  • boabe de piper – cateva bucati

Instructiuni:

  • Toate legumele si verdeturile se spala foarte bine. Aveti grija sa spalati foarte bine ceapa si usturoiul verde in locul acela de unde pornesc extremitatile verzi (si unde se termina partea alba)  unde se strange de obicei pamant. Sa nu va treziti cu suprize cand tocati.
  • Ceapa alba se toaca marunt. La fel si patrunjelul si mararul.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Ceapa si usturoiul verde se toaca, de data aceasta pe diagonala, in bucati cam de 4 centimetri lungime. Ideea e sa nu le tocati marunt, ci lunguiete. Daca nu vor avea 4 centimentri nu e sfarsitul lumii ca si eu (si probabil majoritatea gospodinelor) le tai la ochi.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Carnea de miel de taie in bucati potrivite, ca pentru tocanita daca vreti.
  • Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul. In se calesc ceapa si usturoiul verde cinci minute (nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, la final sa ramana cat de cat intregi). Apoi se scot cu o spumiera intr-un bol.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • In uleiul ramas in cratita puneti la prajit carnea de miel, frumos taiata in cubulete, si ceapa tocata marunt.
  • Dupa ce capata o culoare rumenie se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba la foc molcom timp de 30 de minute. In prealabil puneti o craticioara cu apa la fiert pentru a o avea pregatita pentru acest moment.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Dupa ce sosul a scazut si au trecut cele 30 de minute, puneti inapoi in oala ceapa si usturoiul calite si adaugati boabele de piper. Amestecati si lasati asa cinci minute.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Faina se amesteca cu bulionul si se pune in stufat, impreuna cu sare si piper macinat.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Se mai lasa pe foc cinci minute apoi se da la o parte si se pun mararul si patrunjelul tocate fin.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Stufatul nostru se serveste cald, chiar cu salata daca va place.

Pofta buna!

Sursa: www.gatesteusor.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//