Cum se face escalop de porc cu ciuperci

Share
image_pdfimage_print

Escalop de porc cu ciuperci

Va propun azi o reteta de mancare rapida si cu adevarat savuroasa, un escalop de porc cu ciuperci:

escalop de porc cu ciuperci 8

Ingrediente :(pt. 4 persoane)

  • 800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 100/buc.
  • 300 de grame de ciuperci (eu am folosit ciuperci brune, se potrivesc si champinion, hribi, galbiori etc.)
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • faina alba, sare, piper
  • 250-300 ml apa fierbinte
  • optional:1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei

Preparare:
Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza:

escalop de porc cu ciuperci 1

Se spala ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime.Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

escalop de porc cu ciuperci 2

Se infaineaza bine feliile de carne si se prajesc in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

escalop de porc cu ciuperci 3

Odata toate feliile de carne rumenite, se pun inapoi in cratita si se adauga ciupercile:

escalop de porc cu ciuperci 4

Se toarna apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea:

escalop de porc cu ciuperci 5

Se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Eu am adaugat-o pe cea din urma. Indiferent de adausul preferat, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata.

escalop de porc cu ciuperci 6

Se potriveste foarte bine cu cartofi piure(aceasta a fost garnitura pe care am folosit-o eu) dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste:

escalop de porc cu ciuperci 7

2,251 total views, 1 views today

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*