Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri

Share
image_pdfimage_print

 

Va propun o reteta de chifle foarte potrivite pentru hamburger, pljeskavica sau sandviciuri. Sunt niste chifle moi, cu coaja foarte subtire si moale la randul ei. Presandu-le chiar inainte de a le dau la cuptor, aceste chifle nu vor creste foarte mult in inaltime, asta facandu-le foarte potrivite pentru orice fel de sandviciuri. Mie si familiei mele ne plac foarte mult si alta reteta de chifle rareori mai fac.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Chifle pentru hamburger:

ingrediente chifle pentru hamburger

  • 480 ml apa calduta
  • 3 linguri de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri rase de drojdie deshidratata sau 40 de grame de drojdie proaspata
  • 900 grame faina 550
  • 6 linguri de supa cu ulei (al meu a fost de masline)

Preparare Chifle pentru hamburger:

In cazul in care framantati cu mana, dizolvati drojdia alaturi de zahar in putina apa calduta, adaugati putina faina si lasati sa actioneze. In continuare, asezati faina intr-un vas, amestecati cu sarea, adaugati maiaua si apa calduta putin cate putin, uleiul si…framantati! Si iar framantati, pana cand aluatul se desprinde complet de pe mana.Eu am framantat la masina de paine, am introdus toate ingredientele in ordinea specificata de masina (mai intai lichidele, apoi cele solide si la urma drojdia) si i-am dat un program de framantare (la masina mea – programul 12).Bila rezultata se unge cu ulei si se aseaza intr-un vas care se acopera cu folie si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 2

La trecerea acestui timp, aluatul mai mult decat si-a dublat volumul:Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 3

Se aseaza aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si se framanta usor, doar pentru a scoate aerul din el:Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 4

Se imparte aluatul in atatea bile de dimensiune egala cate chifle doriti sa faceti. Avand in vedere ca le-am dorit destul de plate si de intinse, astfel incat sa “gazduiasca” o pljeskavica de dimensiuni generoase, eu le-am impartit in 12 bucati in jur de 120 de grame (de aluat) fiecare. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt:Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 5

Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 6

In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle.Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 7

Se lasa sa creasca jumatate de ora:Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 8

Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu susan (sau cu ce va place) .Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 9

Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade, se coc 30-35 minute. (Daca veti reintroduce chiflele in cuptor dupa ce acesta va fi deja incins, acestea vor creste mult mai inalte si vor fi foarte potrivite pentru a fi consumate ca atare, nu neaparat sub forma de sandviciuri).Preparare Chifle pentru pljeskavica, hamburger sau sandviciuri 10

Sectiune:chifle laura sectiune

Sunt incredibil de pufoase in interior, iar coaja e usor crocanta, fara a fi dura. Pur si simplu delicioase!

Sursa: http://www.retetecalamama.ro

1,174 total views, 1 views today

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*