Cum faci cuptor dintr-o cada veche de baie

10649539_695747487208524_3069955794956184257_n

 

10987579_695747563875183_8196921997475209869_n

10993393_695747480541858_2376369800109211607_n

10997512_695747657208507_2354643472964157578_n

10980753_695747673875172_5257853923632540024_n

11014991_695747693875170_3779676379528659061_n

1013649_695747707208502_1842221323009475858_n

10981825_695747763875163_2113301949969320966_n

 

Sursa: Top Deviz

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-60395492-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');




Cum sa faci 10 retete diferite de gulas

Un gulaş bun are musai carne, paprika, ceapă şi ardei, şi se face la ceaun, sub care să ardă un foc sănătos. Îţi propunem 10 reţete de gulaş gustoase şi delicioase.

Reţete gulaş: 11 reţete de gulaş

Toate ingredientele trebuie să-şi amestece aromele în ceaunul pus la pirostrii. Gulaşul este un preparat culinar unguresc ce a căpătat atenţia gurmanzilor şi din Cheia, Serbia, România, etc.

2. Reţetă gulaş de viţel

Ingrediente gulaş de viţel

Carne de vită preferabil, pulpa,

Cartofi: pentru jumătate de kg de carne un kg de cartofi.

Legume: morcovi, pătrunjel rădăcină, ardei kapia, verde, gogoşar, ceapă 4-5 bucăţi mari.

Untură

Sare, piper după gust.

Ardei iute, chimion tocat.

gulas

Mod de preparare gulaş de viţel

Ingredientele se toacă în bucăţi potrivite. Se pune untura la încălzit, apoi carnea se căleşte bine până devine aurie, apoi se adăugă legumele, ceapa, se mai pune un pic de apă pentru a nu se prinde şi se lasă la călit. După ce se călesc ingredientele, se toara apă, să lasa la fiert apoi se adăugă cartofii, şi se lasă la fiert la foc mic.

Când se înmoaie cartofii, se adăugă condimentele având grijă să punem ardeiul iute doar la final.

3. Reţetă gulaş porc

Ingrediente gulaş porc

500 gr. carne de porc

4 buc. ceapă

500 gr. untură

o linguriţă boia

3 buc. roşii

1 căţel de usturoi

chimen

morcov

pătrunjel

sare

piper

1 kg. cartofi

100 gr. smântână

zahăr

1 l apa

gulas

Mod de preparare gulaş de porc

Se topeşte untura într-un vas mare, se pune carnea tăiată în bucăţele şi se lasa să se aurească. După ce au prins o uşoară crustă, bucăţelele de carne se scot şi se ţin la cald.

În untura rămasă se pune ceapă tăiată peştişori. După ce s-a aurit se adăugă usturoiul, morcovul (dat prin razătoarea mare), roşiile tăiate în felii şi bucăţile de carne. Se adăugă boiaua, chimenul, sarea, piperul, zahărul şi se toarnă atâta apă cât să acopere mâncarea.

Cratiţa se lasă la foc mic să clocotească încet. Când carnea este aproape fiartă se mai toarnă o cană cu apă caldă şi se adăugă cartofii tăiaţi în sferturi.

Inaite de a servi, se adăugă smântâna şi pătrunjel verde.

4. Reţetă gulaş unguresc

Ingrediente gulaş unguresc

1,5 kilograme pulpă de vită

2 kilograme de cartofi

2-3 cepe mari

3 ardei graşi sau kapia

2 ardei iuţi

4 roşii cărnoase (sau 2 conserve de roşii decojite)

50 grame de untură

2 linguri de boia de ardei dulce

o lingură rasă de chimen

2-3 frunze de dafin (opţional)

o legătură de pătrunjel care pocneşte de cât e de proaspăt şi crud e

o linguriţă de zahăr

gulas

Mod de preparare gulaş unguresc

Tăiaţi carnea de vită în cuburi potrivit de mari, cât o îmbucătură de bărbat. Curăţaţi ceapă şi tăiaţi-o în peştişori, nu foarte subţiri. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi mărişoare. Lăsaţi cartofii într-un vas cu apă să nu se înnegrească. Curăţaţi ardeii graşi şi tăiaţi-i în pătrate mari. Procedaţi la fel cu cei mici dar pe care îi tăiaţi mai mărunt. Faceţi focul. Beţi o bere.

Încingeţi untura în ceaun şi, după ce sfârâie bine, adăugaţi carnea de vită. Amestecaţi energic câteva secunde să se rumenească bine până când carnea începe să-şi lase zeama. Nu spumiţi că e păcat de Dumnezeu. Lăsaţi carnea să-şi facă de cap în amestecul ei, să prindă a se frăgezi înăbuşit. Când toată zeama a scăzut şi carnea prinde a se prăji din nou în grăsime, adăugaţi ceapă şi ardeii şi căliţi-i cu pricepere. Când prind a se înmuia adăugaţi boiaua şi seminţele de chimen (măcinat sau întreg). Lăsaţi-le şi pe ele să se rumenească. Aveţi grijă însă să nu le ardeţi. Stingeţi cu vreo doi litri şi jumătate de apă şi lăsaţi să fiarbă vreo jumătate de oră. Mai beţi o bere.

Când carnea e aproape fiartă, adăugaţi cartofii şi roşiile (tăiate în bucăţi generoase), cu grijă să nu vă ardeţi (nu uitaţi că aţi băut deja două beri! lăsaţi-o mai uşor). Săraţi delicat amestecul şi dacă e prea puţin lichid mai completaţi. Nu exageraţi cu apa. Ingredientele trebuie să fie acoperite la limită. Adăugaţi şi linguriţa de zahăr care trebuie să taie din acreala roşiilor.

Lăsaţi gulaşul să mai fiarbă vreo jumătate de oră. Carnea trebuie să fie moale, cartofii fierţi, iar fiertura grosuţă şi gustoasă. Completaţi cu sare şi piper. Dacă o doriţi mai groasă puteţi să legaţi fiertura cu puţină făină amestecată cu smântână sau suc de roşii. Aveţi grijă doar ca făina să fie bine înglobată în lichid înainte de a o turna în gulaş.

Serviţi cu pătrunjel tocat deasupra, o felie de pită neagră, un ardei iute şi o lingură de smântână lângă.

5. Reţetă gulaş de cartofi şi afumătură

Ingrediente gulaş de cartofi şi afumătură

500 g afumătura

3 cepe medii

sare, piper

1-2 linguri de boia dulce

maghiran, chimen (opţional)

500 ml bulion

5-6 cartofi

gulas

Mod de preparare gulaş de cartofi şi afumătură

Într-o oală se căleşte ceapă tocată mărunt. Când ceapă este călita se adăugă afumătura tăiată bucăţele, sare, piper după gust. Când scade se mai adăugă apă cât să acopere carnea. Carnea se căleşte la foc mic timp îndelungat (cel puţin 20 de minute).

Când carnea este fragedă se adăugă bulionul şi cartofii tăiaţi bucăţi cam de două ori mai mari decât bucăţelele de afumătura. Se adăugă boiaua dulce din belşug, maghiranul şi un pic de chimen tocat.

6. Reţetă gulaş cu varză şi afumătură

Ingrediente gulaş cu varză şi afumătură

2 morcovi mari tăiaţi rondele/cubuleţe

– 2 cepe mari tăiate mărunt

– 1 ardei gras galben tăiat cubuleţe

– 1 ardei gras roşu tăiat cubuleţe

– 1 rădăcina pastranac tăiată mărunt

– 2 rădăcini pătrunjel tăiate mărunt

– ½ gulie tăiată cubuleţe

– 4 cartofi taiarti cubuleţe

– 700g varza murată tăiată fidelute

– 1 fir mare cârnat afumat

– 500g ciolan afumat fără os

– 200g costiţă afumată

– 5-6 linguri ulei

– 2 linguri boia

– 2 linguri pasta de ardei

– 2 linguri condimente pentru gulaş

– 500ml passata de roşii

gulas

Mod de preparare gulaş cu varză şi afumătură

Mai întâi alegem o oală mare, încăpătoare pentru toate ingredientele, în care punem uleiul la încins. Călim ceapă până e translucidă, apoi punem ardeii şi călim până sunt moi. Tragem de pe foc, punem condimentele, boiaua, pasta de ardei, morcovii, pătrunjelul, păstarnacul. Amestecăm bine şi turnam apă cât să acopere tot. Punem oala din nou pe foc şi lăsăm să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când, până legumele sunt al dente (morvocul e moale, se poate muşca, însă nu se taie cu lingura) şi lichidul a scăzut la jumătate.

Punem apoi carnea, passata, amestecăm şi lăsăm să fiarbă alte 20 de minute. Punem apoi şi varza, amestecăm bine şi mai fierbem alte 20 de minute. Potrivim de sare şi piper şi e gata mâncarea.

7. Reţetă gulaş de oaie

Ingrediente gulaş de oaie

500 g carne de oaie

3 ardei graşi

1 ardei iute

3 cepe

3 cartofi

3 linguri faina

2 morcovi

1 legătura pătrunjel

1 rădăcina ţelină

1 ou

piper

bulion

gulas

Mod de preparare gulaş de oaie

Carnea de oaie se taie bucăţele, se rumeneşte, se taie legumele mărunt şi se adăugă şi ele. Se adăugă apă cât să se acopere legumele. Se lasa să fiarbă cam 30 de minute, după care se adăugă bulionul şi sărea. Se mai lasa să dea câteva clocote.

Ouăle se bat cu făină şi cu puţină apă. Se toarnă peste mâncare. Se amestecă şi se ia de pe foc.

8. Reţetă gulaş cu găluşte

Ingrediente gulaş cu găluşte

1 kg carne

3-4 cepe

½ linguriţă boia de ardei

1 lingura bulion

unt

1 ou

1 lingura faina

ulei

sare

gulas

Mod de preparare gulaş cu găluşte

Se taie ceapa felii subţiri şi se rumeneşte puţin în ulei, după care se adăugă carnea tăiată în bucăţi potrivite. Se amestecă din când în când, ca să nu se ardă. Când începe să se rumenească, se adăugă boiaua, bulionul, sare şi puţină apă.

Se lasă să fiarbă înăbuşit, adăugând din când în când puţină apă, până se frăgezeşte carnea. Separat, se freacă o lingură de unt, un ou, faină, puţină apă şi sare. Se amestecă totul bine. Se ia cu linguriţă din pasta şi se dă drumul găluştelor în apă clocotită. Se ţin să fiarbă 10 minute. Se scurg, se opăresc în unt şi se pun în mâncare sau se servesc ca şi garnitură.

Mâncarea trebuie să fie servită foarte fierbinte.

9. Reţetă gulaş de curcan

Ingrediente gulaş de curcan

400 g piept de curcan, tăiat în bucăţi mici

2 linguri de unt

1 lingura de ulei de măsline

1 ceapă tăiată mărunt

1 căţel de usturoi pisat

1 linguriţă de foi de chimen pisate

100 g de ciuperci mici, feliate

2 linguri de coniac

100 ml vin roşu

1 lingura de muştar

2 linguriţe de sos Worcestershire

200 g roşii tăiate bucăţi (la cutie)

4 linguri de iaurt grecesc

sare

piper măcinat

gulas

Mod de preparare gulaş de curcan

Prăjeşti carnea de curcan în unt încins cu ulei circa 6-8 minute pe toate părţile. Pui cepele, usturoiul şi chimenul în grăsimea fripturii şi laşi câteva minute, după care adaugi ciupercile şi prăjeşti 4-5 mânuite.

Adaugi coniacul, vinul, boiaua, sosul Worcestershire şi rosiille şi laşi să fiarbă la foc mic 3-4 minute.

La sfârşit pui deasupra iaurtul şi carnea de curcan şi le laşi să se încingă. Dregi cu sare şi piper şi serveşti cu pilaf.

10. Reţetă gulaş de mânzat

Ingrediente gulaş de mânzat

400g carne de mânzat

2 cepe roşii mai mari

1 ardei gras roşu

1 lingura boia dulce

3 roşii

2 linguri pasta de tomate

4 căţei usturoi

100ml smântâna de gătit de la Milli

2 linguri ulei

sare, piper

Pentru găluşti:

2 ouă

2 linguri ulei

1 linguriţă unt

100ml apa

200 gr faina

sare

gulas

Mod de preparare gulaş de mânzat

Se toacă ceapă şi se căleşte în ulei până se înmoaie.

Se adăugă carnea de mânzat tăiată cubuleţe şi se lasa să se rumenesc, cât să-şi schimbe culoarea. Presaraţi carnea cu puţină sare şi piper. Adăugăm boiaua şi stingem cu 2 căni de apă/supa. Adăugăm usturoiul tocat,ardeiu şi sosiile date pe razătoare. Punem capacul la cratiţă şi lăsăm la fiert 50 minute. Le mai amestecăm din când în când.

La sfârşit adăugăm pasta de tomate şi smântâna şi amestecăm. Mai lăsăm 1 minut la fiert.

Pregătire găluşti:

Se bat 2 ouă cu sare şi linguriţă de unt,se adaugă 100 ml apă şi apoi faina până se obţine un aluat moale dar consistent, apoi am adăugat uleiul.

Se pune la fiert o oală plină cu apă cu 1 linguriţă sare,aluatul se pune într-o pungă de plasic şi se taie un colţ mic la pungă.Se dau drumul în apă la mici bucăţele de aluat.(cine are instrumentul special îl poate folosi, găluşcuţele cad prin găurile instrumentului în apă), se lasa să dea câteva clocote, când se ridică la suprafaţă,sunt gata.

Se scot cu o paletă din apă, scurgându-se bine şi apoi se pun în gulaş să absoarbă sosul.

11. Reţetă gulaş de pui

Ingrediente gulaş de pui

4 pulpe de pui

2 cepe

1 linguriţă boia

4 linguri ulei

1 ardei gras

1 roşie

2 căţei de usturoi

4 cartofi

2 morcovi

1 rădăcina pătrunjel

1 legătura pătrunjel proaspăt

un praf de ardei iute măcinat

gulas

Mod de preparare gulaş de pui

Spălaţi pulpele de pui şi îndepărtaţi-le pielea apoi curăţaţi ceapă şi tăiaţi-o solzişori . Puneţi ulei într-o cratiţă şi căliţi ceapă iar după ce aceasta prinde o culoare aurie, adăugaţi şi carnea de pui.

Prăjiţi carnea până când aceasta se rumeneşte bine şi apoi adăugaţi boia,ardeiul şi roşia tăiate fin. Condimentaţi după gust şi adăugaţi un pahar de apă, lăsând mâncarea să fiarbă la foc domol aproximativ jumătate de oră.

Între timp, tăiaţi cartofii, morcovii şi rădăcina de pătrunjel în cubuleţe mici şi puneţi-le peste carne. După ce aţi condimentat gulaşul cu ardei iute şi sare după gust mai adăugaţi un litru de apă şi lăsaţi mâncarea la foc mic acoperită cu capac.

Când mâncarea este bine fiartă puteţi adăuga şi găluşte preparate din ou şi faina sau o puteţi drege cu puţină faina îndoită cu apă.

Când gulaşul de pui este gata, presaraţi pătrunjel verde tocat mărunt şi gustaţi adăugând condimente dacă mai este nevoie.

Sursa: stiri.apropotv.ro

// <![CDATA[ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-60395492-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');

// ]]>




Cum se face gulasul de vita

 

Reteta este din acelea pe care le fac de multi ani, nu am o reteta anume de unde m-am inspirat, doar ce am mai apucat pe parcurs si am adaptat gusturilor si preferintelor noastre. Este una din mancarurile cele mai reusite pe care le fac, foarte apreciata de barbati mai ales 🙂

Gustul, aroma si textura sunt perfecte, urmati exact pasii si observati cat de simplu este dar cu un rezultat excelent si exemplar.

Important sa alegeti carnea bine, am facut si cu vita, mai nou fac cu vitel(fierbe mai repede), la nevoie mai fac si cu carne de porc, deci va adaptati.

Ingrediente:

Carne de vita/manzat – 1 kg – aici am folosti vitel
Ulei de floarea soarelui – 50 ml
Morcovi – 2 buc
Ceapa alba – 2 buc
Pasta de tomate – 2 linguri
Frunze de dafin – 2 buc
Sare – 1 linguri
Piper negru macinat – 0.25 lingurite
Boia ardei dulce – 1 lingurite

Pasi de urmat

1. Carnea se spala si se taie cubulete mici/medii – dupa preferinta.

Gulas de vita - Pas 1

2. Uleiul se incinge in tigaie, se adauga carnea si se amesteca.
Gulas de vita - Pas 2

3. Se lasa la calit pana se evapora toata apa din carne si aceasta se rumeneste frumos.
Gulas de vita - Pas 3

4. Acum se adauga morcovii taiati rondele, amestecati si lasati 2 minute.
Gulas de vita - Pas 4
5. Apoi ceapa taiata bucati medii sau julien – amestecati si mai lasati 5 minute.
Gulas de vita - Pas 5

6. Si ultima este pasta de tomate – amestecati si mai lasati 2 minute sa fiarba.
Gulas de vita - Pas 6

7. Turnati apa atat cat sa acopere carnea si legumele, dati focul tare sa fiarba – cand fierbe bine faceti focul mic si lasati oala cu capac deasupra pana se fragezeste carnea. Depinde de care ati luat – poate varia timpul de fierbere de la 40 de minute pana la 2-3 ore chiar. Aici ati putea sa folositi si oala de presiune, daca ati luat vita din aia betonata, important sa fie carnea moale dupa fierbere.
Gulas de vita - Pas 7

8. Cand carnea este aproape gata adaugati frunza de dafin, piperul, boiaua(puteti sa puneti si iute daca va place) si sarea dupa gust. Amestecati si mai lasati sa fiarba 30 de minute.
Gulas de vita - Pas 8

9. O serviti calda, cu orice garnitura preferata si cu ceva legume sau muraturi.
Este foarte buna, sigur o sa placa la toata familia.
Gulas de vita - Pas 9

Pofta Buna!
Cantitate: 1500 g (5-6 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

//




Cum se face nod la papion

 

Sa porti un papion este un semn de incredere!Satisfactia este si mai mare atunci cand faci chiar tu nodul. La inceput chiar e o provocare, dupa care, in timp iti vor placea mai mult decat cele gata innodate. Si asta deoarece papionul desfacut este o reflectare a personalitatii tale, practic iti pui amprenta asupra intregii tinute. Nu este perfect ca si forma comparativ cu cel gata innodat. De aici farmecul, charmul aparte, de fiecare data cand il porti arati diferit, esti unic. Am fi tentati sa spunem ca este adecvat mai mult unei tinute casual, dar si in situatii oficiale iti da o nota de incredere, siguranta si bun gust.

Sursa: www.urban-neckers.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se monteaza scurgerile de apa

 

Indiferent dacă este vorba despre cada de baie, cădiţa de duş, chiuveta din bucătărie sau baie: Nimic nu curge fără scurgere. Prin intermediul proiectului „Montarea scurgerilor de apă“ vă demonstrăm cât de rapid şi simplu puteţi asigura că totul curge (se scurge) fără probleme.

Garnitură montată prin apăsare la nivelul scurgerii
Etapa de lucru 1Conectarea ţevilor: Să începem! Sifoanele de canalizare, respectiv sifonul sunt montate din componente de sistem corespunzătoare. La scurgerile din lavoare şi căzi, îmbinările ţevilor sunt realizate preponderent prin apăsare. În acest scop, ţeava este introdusă în mufă şi este fixată ulterior prin intermediul unei garnituri împinse deasupra şi a unei piuliţe olandeze.
Inel de etanşare la nivelul scurgerii
Etapa de lucru 2Ţevile de apă uzată nu necesită o îmbinare complicată, deoarece nu sunt sub presiune. Capătul ţevii este împins în acest scop în mufă şi este etanşat cu ajutorul inelului de etanşare aplicat. Nu împingeţi până la opritor capătul ţevii în mufă – în acest mod este posibilă o compensare prin dilataţie.
Tăiaţi ţeava de scurgere
Etapa de lucru 3Adaptarea ţevilor: Pentru realizarea ţevilor pentru apa uzată, utilizaţi în toate cazurile ţevile gri HT. Acestea rezistă la temperaturi ridicate (până la 100°C). Pornind de la sifonul de canalizare al lavoarului sau al căzii, marcaţi lungimea necesară a ţevii şi secţionaţi ţeava în unghi drept cu ajutorul unui ferăstrău cu dinţi fini (ferăstrău pentru metal).
Îmbinaţi ambele bucăţi de ţeavă
Etapa de lucru 4Îndepărtaţi cu ajutorului unui cuţit bavura produsă pe interiorul secţiunii de tăiere. Prelucraţi oblic exteriorul cantului de tăiere, utilizând în acest scop o pilă. Aplicaţi lubrifiant pe capătul ţevii şi împingeţi-l în capătul mufei ţevii următoare, respectiv etrierului următor.
Montaţi scurgerea căzii
Etapa de lucru 5Scurgerea căzii de baie: Susţineţi cupa supapei de scurgere A cu o bandă de chit, sub forma unui inel continuu, cu introducerea acesteia în orificiul de scurgere al căzii. Susţineţi inelul fasonat C şi secţiunea inferioară a ventilului D de jos, cu împingerea către fundul căzii. Racordul de preaplin E trebuie să fie îndreptat către capătul piciorului căzii. Îmbinaţi şurubul filetat B din interior atât de puternic, încât să fie evacuată masă de chit. Eliminaţi masa excedentară de chit. Montaţi sifonul de canalizare conform descrierii de mai sus şi branşaţi G la conducta de scurgere a clădirii.

Montaţi preaplinul căzii
Etapa de lucru 6Preaplinul căzii de baie: Introduceţi ţeava de preaplin F în racordul de preaplin E. Utilizaţi ca reper distanţa faţă de supapa de preaplin G şi scurtaţi în mod corespunzător ţeava de preaplin F. Ulterior, introduceţi ştuţul supapei de preaplin G în ţeavă, poziţionaţi inelul fasonat H între supapa de preaplin G şi cadă şi înşurubaţi rozeta de preaplin I cu şurubul filetat J în direcţia opusă supapei de preaplin G.
Montarea scurgerii cădiţei de duş
Etapa de lucru 7Scurgerea cădiţei de duş: Pentru cădiţele de duş plane, utilizaţi o supapă din ţeavă de oţel, la cădiţele de duş cu diferenţe de nivel o garnitură de scurgere cu lanţ sau o garnitură de scurgere cu excentric. Susţineţi cupa supapei de scurgere A cu o bandă de chit, sub forma unui inel continuu, cu introducerea acesteia în orificiul de scurgere al cădiţei de duş. Strângeţi inelul fasonat B, secţiunea D (conexiune de împământare) şi contrapiuliţa C astfel încât să fie eliminată masa de chit. Eliminaţi masa excedentară de chit. Montaţi sifonul de canalizare conform imaginii de mai sus.
Montaţi scurgerea chiuvetei de baie
Etapa de lucru 8Scurgerea chiuvetei de baie: Susţineţi cupa supapei de scurgere A cu o bandă de chit, sub forma unui inel continuu, cu introducerea acesteia în orificiul de scurgere al chiuvetei de baie. Fixaţi inelul fasonat B şi deşurubaţi-l cu secţiunea inferioară a supapei C de pe filetul cupei A. Aceste componente sunt incluse în armătura de scurgere. Urmează montarea sifonului de canalizare şi branşarea la conducta de scurgere a clădirii. Reglarea pe înălţime pentru îmbinarea la perete se realizează cu ajutorul ţevii submersibile D.
Montaţi scurgerea chiuvetei de bucătărie
Etapa de lucru 9Scurgerea chiuvetei de bucătărie: Introduceţi sita A supapei cu dop în orificiul de scurgere al chiuvetei şi aplicaţi un strat de chit dedesubt ca inel continuu. Îmbinaţi cu şurubul B secţiunea inferioară a supapei D cu secţiunea superioară A (fixaţi în prealabil garnitura C). Ţeava de preaplin E poate fi împinsă pe înălţime şi este îmbinată cu supapa F la livrare. Conectaţi supapa de preaplin F cu şurubul G la orificiul de preaplin al chiuvetei. (Nu uitaţi garnitura H!). Introduceţi ţeava de preaplin reglabilă pe înălţime în secţiunea inferioară a supapei D. Prindeţi piuliţa olandeză I cu inelul de strângere. Montaţi şi conectaţi ulterior sifonul de canalizare.
Curăţaţi scurgerea
Etapa de lucru 10Curăţarea şi repararea scurgerilor: La înfundarea scurgerilor nu apelaţi imediat la „arsenalul chimic“. Utilizaţi o pompă de cauciuc pentru curăţarea ţevii de scurgere. Acoperiţi orificiul de preaplin pentru a evita pătrunderea de aer. Prin presiunea şi sucţiunea alternativă a pompei de cauciuc se pot desprinde depunerile. În cazurile dificile este demontat sifonul de canalizare (sifon).Materiale si instrumente de lucru:Material:

  • Chit de etanşare
  • Garnitură de scurgere/preaplin
  • Ţevi HT/etrieri/lubrifiant
  • Rozetă pentru ţeava de încălzire
  • Parchet/piese de parchet laminat
  • Silicon pentru parchet
  • Substrat de amortizare a zgomotului produs de paşi
  • Folie ca barieră antivapori

Unelte de lucru:

  • Cuţit
  • Metru pliant
  • Ferăstrău pentru metal
  • Ferăstrău de retezat şi ferăstrău pentru îmbinări la colţ
  • Creion
  • Cleşte pentru pompa de apă
  • Pompă de cauciuc
  • Pilă
  • Burete de spălare a sticlelor

Sursa: www.hornbach.ro

//




Cum se izoleaza fatada casei

 

Fie că este vorba de o renovare sau de o construcţie nouă, numai o faţadă bine izolată asigură o climă sănătoasă în încăperi şi economie la consumul de energie. Partea bună este că izolarea faţadei o puteţi face dumneavoastră înşivă cu sistemul de izolare termică aderent!

Un aparat fotografic cu evidenţierea căldurii scoate adevărul la lumină.
Etapa de lucru 1Fie că este vorba de o renovare sau de o construcţie nouă, numai o faţadă bine izolată asigură o climă sănătoasă în încăperi şi economie la consumul de energie. Partea bună este că izolarea faţadei o puteţi face dumneavoastră înşivă cu sistemul de izolare termică aderent!
Izolarea faţadei cu sistemul de izolare termică aderent se poate face atât pe vechea zidărie, vechea tencuială cât şi pe pereţii clădirilor noi. Vă rugăm să reţineţi condiţiile care trebuie să existe pentru fixarea plăcilor de izolare.  Condiţii generale: substratul trebuie să fie neted, uscat şi  rezistent la încărcare. Îndepărtaţi părţile desprinse. Înainte de începerea lucrului trebuie să aveţi la îndemână glafuri, acoperiri pentru parapeţi şi diverse încheieri.
Etapa de lucru 2Izolarea faţadei cu sistemul de izolare termică aderent se poate face atât pe vechea zidărie, vechea tencuială cât şi pe pereţii clădirilor noi. Vă rugăm să reţineţi condiţiile care trebuie să existe pentru fixarea plăcilor de izolare. Condiţii generale: substratul trebuie să fie neted, uscat şi rezistent la încărcare. Îndepărtaţi părţile desprinse. Înainte de începerea lucrului trebuie să aveţi la îndemână glafuri, acoperiri pentru parapeţi şi diverse încheieri.
Închideţi fisurile şi orificiile cu masă de şpăcluire.
Etapa de lucru 3Egalizaţi neuniformităţile de până la 10 mm cu adeziv de şpăcluire. Egalizaţi neuniformităţile mai mari înainte de lipirea plăcilor izolatoare prin tencuire. Trataţi substraturile nisipoase cu grund de profunzime înainte de fixarea plăcilor izolatoare. Prin fixarea suplimentară a plăcilor cu dibluri pentru plăci pot fi remediate neuniformităţi de 20 mm. La lucrările vechi de zidărie, rosturile deschise din zidărie trebuie închise cu mortar.
Controlaţi ca tencuiala exterioară să nu prezinte spaţii goale.
Etapa de lucru 4Examinaţi cu atenţie tencuiala veche să nu aibă spaţii goale, curăţaţi-o şi umpleţi spaţiile goale cu tencuială. În cazul vopselelor aplicate pe tencuiala veche, asperizaţi suprafaţa!
Izolarea zidurilor.
Etapa de lucru 5În marea lor majoritate, zidurile construcţiilor noi sunt astfel executate încât permit izolarea direct după fixarea profilurilor soclu, fără alte lucrări de pregătire.

Ataşarea profilului soclul.
Etapa de lucru 6Ataşaţi profilele soclu: mai întâi stabiliţi parcursul profilului soclu şi trasaţi-l pe perete. În cazul unor distanţe mari, pentru însemnare este utilă o nivelă furtun sau un aparat cu laser.
Fixaţi profilul soclu de zid.
Etapa de lucru 7Aplicaţi profilul soclu corespunzător în funcţie de grosimea plăcii de izolare. Fixarea se face cu 3 dibluri de fixare pe metru liniar.
Amestecaţi adezivul şi aplicaţi-l.
Etapa de lucru 8Amestecaţi adezivul şi aplicaţi-l: amestecaţi adezivul de şpăcluire (mortar + apă, cca. 5-6 kg/mp) într-o găleată pentru mortar, în cantitatea necesară. Este indicată pentru agitare o paletă amestecătoare stabilă.
Amestecaţi binAmestecaţi bine adezivul de şpăcluire.e adezivul de şpăcluire.
Etapa de lucru 9Amestecaţi adezivul şi aplicaţi-l.
Distribuiţi adezivul pe plăcile izolatoare.
Etapa de lucru 10Aplicaţi pe marginea plăcilor izolatoare un strat înconjurător de adeziv. În mijlocul plăcii plasaţi câteva puncte de fixare. Aplicaţi atât de mult adeziv de şpăcluire încât, după lipire, să fie lipită de substrat 40% din suprafaţa plăcilor.

Lipiţi plăcile izolatoare de zid.
Etapa de lucru 11Lipirea plăcilor izolatoare: după aplicarea adezivului de şpăcluire, plăcile sunt prelucrate. Începeţi dintr-un colţ al casei şi aşezaţi prima placă în şina soclului.
Întotdeauna lipiţi plăcile pe perete decalat una faţă de cealaltă.
Etapa de lucru 12Următoarea aplicare de plăci izolatoare se face întotdeauna decalat, astfel încât rosturile dintre plăci să aibă întotdeauna între ele o distanţă de minim 25 cm. În zona ferestrelor şi a uşilor ordonaţi plăcile astfel încât la colţuri să nu fie rosturi între plăci. Altfel apare riscul formării de fisuri.
Pentru tăierea plăcilor utilizaţi fierăstrăul de mână.
Etapa de lucru 13Pentru tăiere plăcilor cel mai indicat este fierăstrăul de mână.
Asiguraţi plăcile suplimentar cu dibluri plate.
Etapa de lucru 14În cazul unei rezistenţe structurale insuficiente, spre exemplu în cazul renovărilor de clădiri vechi, asiguraţi plăcile suplimentar cu 4-6 dibluri plate (pentru polistiren) pe metru pătrat. Executaţi operaţia de introducere a diblurilor cel mai devreme după trei zile de la lipirea plăcilor.
Distribuiţi pe plăcile izolatoare un strat gros de adeziv de şpăcluit.
Etapa de lucru 15Aplicaţi pe plăcile izolatoare un strat gros de cca. 4 mm de adeziv de şpăcluit şi pieptănaţi-l cu mistria dinţată.

Acum lipiţi cu o mistrie ţesătura de armare în patul de adeziv.
Etapa de lucru 16Acum, apăsaţi cu o mistrie ţesătura de armare în trasee perpendiculare şi fără pliuri în patul de adeziv. Lăsaţi traseele de material să se suprapună minim 10 cm. În încheiere trageţi cu şpaclul de suprafaţă. Ţesătura trebuie să fie introdusă pe toată suprafaţa în stratul de adeziv.
Armarea diagonală prin ştraifuri de ţesătură.
Etapa de lucru 17În zona de colţ a ferestrelor şi uşilor introduceţi întotdeauna o armare diagonală prin ştraifuri de ţesătură de cca. 20×30 cm strat de armare. Asiguraţi-vă că benzile textile sunt poziţionate lipit de colţurile deschiderilor clădirii. Pentru a forma canturi ale clădirii perpendiculare şi rezistente la lovire (vezi figura) se vor încorpora şi alinia în stratul de armare pe toată suprafaţa colţare sau şine de colţ. La armarea ulterioară a întregii suprafeţe plasaţi ţesătura cu suprapunere de 10 cm peste ţesătura colţarelor.
Etanşaţi glafurile şi marginile plăcilor.
Etapa de lucru 18Etanşarea glafurilor şi a marginilor plăcilor: pentru evitarea fisurilor şi astfel a pătrunderii umezelii, trebuie ca încheierile, cum ar fi cele de la glafuri, să fie etanşate înainte de amplasarea armării. Aşezaţi în rosturi o bandă precomprimată de etanşare. Şi rosturile de îmbinare ale plăcilor trebuie să fie etanşate.
Închideţi rosturile.
Etapa de lucru 19Chiar şi atunci când se lucrează cu exactitate, rosturile nu pot fi evitate întotdeauna. Închideţi distanţele mai mari cu bucăţi din plăcile izolatoare utilizate. Rosturile subţiri pot fi închise cu o spumă de umplere adecvată.
Suprafaţa grunduită: astfel arată zidul dumneavoastră în secţiune transversală, în acest moment.
Etapa de lucru 20Suprafaţa grunduită: astfel arată zidul dumneavoastră în secţiune transversală, în acest moment.

Aplicaţi un grund de tencuială.
Etapa de lucru 21După uscarea stratului de armare (minim 3 zile!), puteţi aplica un grund de tencuială. În funcţie de proprietăţile substratului vor fi necesare cca. 0,2 kg/mp.
 Ca tencuială de finisare puteţi să optaţi între tencuiala nobilă minerală sau tencuiala pe bază de silicaţi.
Etapa de lucru 22Pentru ce este indicată fiecare tencuială? Ca strat de tencuială de finisare se poate alege între tencuiala minerală nobilă sau tencuiala pe bază de silicon: tencuiala nobilă este tencuiala de finisare „clasică”. Ea se va prelucra cu apă într-o masă gata pentru utilizare. Ea este disponibilă ca tencuială cu striuri sau fagure, în culoarea albă sau diverse alte tonuri de culoare. Cantitatea necesară se situează între 3,5-4 kg pe mp de suprafaţă a zidului. Indicaţie: pentru a obţine o colorare uniformă la tencuielile minerale nobile colorate, se recomandă o vopsire (vopsea de egalizare) în tonul de culoare al tencuielii. Tencuiala SilikonTop este pe bază de rășini siliconice, gata amestecată pentru utilizare, fără a fi nevoie de adaos suplimentar de apa. Ea este disponibilă ca tencuială cu striuri sau fagure în cutii de 30 kg. Se află la dispoziţia clienților intr-o paletă bogată de culori. Consumul variază în funcție de structură și este cuprins între 2.8 si 4.2 kg/mp.
Tencuială pentru soclu pentru suprafeţele deosebit de solicitate ale soclului.
Etapa de lucru 23Tencuiala pentru soclu: în special pentru suprafeţele soclului care sunt deosebit de solicitate, se utilizează o tencuială specială de soclu, aşa-numita tencuială mozaic. Ea este disponibilă în 36 de modele diferite. În acest caz, tencuielile nobile minerale sau pe bază de silicon nu sunt indicate!
Aplicaţi tencuiala superioară.
Etapa de lucru 24Aplicarea tencuielii superioare: amestecaţi tencuiala conform indicaţiilor producătorului şi, în special la tencuielile colorate amestecaţi foarte bine. Tencuiala pe bază de silicaţi este deja amestecată şi poate fi utilizată direct după o scurtă agitare.
Casa tencuită este mai dichisită!
Etapa de lucru 25Aplicaţi tencuiala cu striaţii sau de răzuire în grosimea granulaţiei şi frecaţi-o. Tencuiala structurată se aplică cu o mistrie din oţel inoxidabil în grosimea granulaţiei şi se freacă cu o placă din material plastic.

Lucraţi rapid! Altfel apar margini de lipire sau diferenţe de structură.
Etapa de lucru 26Finisaţi suprafeţele fără întreruperi şi protejaţi-le contra unei uscări prea rapide pentru a nu apărea margini de lipire sau diferenţe de structură.
Nu frecaţi prea mult timp într-un singur loc!
Etapa de lucru 27În funcţie de suprafaţa exterioară dorită, prelucraţi tencuiala cu o gletieră. Aveţi grijă însă să nu frecaţi prea mult într-un loc. În acest fel se poate pierde structura tencuielii. De aceea, nu frecaţi decât până ce se formează structura.
Straturile tencuielii pentru soclu.
Etapa de lucru 28Aplicarea tencuielii pentru soclu: Sistemul de izolare termică special pentru soclu prezintă următoarea structură a straturilor (din interior spre exterior): [1] zidărie, [2] adeziv de şpăcluire, [3] plăci izolatoare pentru soclu şi perimetru, [4] adeziv de şpăcluire, [5] ţesătură de armare fină, [6] adeziv de şpăcluire, [7] grund, [8] tencuială mozaicată
Aplicaţi tencuială mozaicată pe suprafaţa soclului.
Etapa de lucru 29Tencuiţi suprafaţa soclului cu o tencuială specială pentru soclu, aşa numita tencuială mozaicată. Aceasta este deja pregătită pentru utilizare şi poate fi aplicată imediat.Materiale si instrumente de lucru:Material:

  • Dibluri de fixare
  • Bandă pentru etanşare rosturi
  • Tencuială pe bază de silicaţi
  • Ţesătură de armare
  • Grund universal
  • Bandă pentru etanşare rosturi
  • Adeziv de şpăcluire
  • Tencuială mozaicată
  • Aplicaţi tencuială mozaicată pe suprafaţa soclului.
  • Colţar

Unelte de lucru:

  • Mistrie dinţată 10×10 mm
  • Ciocan
  • Maşină de găurit
  • Mistrie
  • Ferăstrău de mână
  • Gletieră
  • Placă de şlefuit
  • Găleată pentru mortar
  • Şpaclu de suprafaţă
  • Bomfaier
  • Nivelă / Creion
  • Metru de tâmplărie
  • Drişcă

Sursa: www.hornbach.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se izoleaza acoperisul

Izolația mansardei - Pasul 1
Etapa de lucru 1Derulaţi prima rolă de vată minerală de sticlă Domo pe pardoseală, măsuraţi prima distanţă dintre căpriori, tăiați o bucată de vată Domo cu lungimea mai mare cu 2 cm decât această distanță.
Izolația mansardei - Pasul 2
Etapa de lucru 2Tăierea se efectuează cu un cuțit ascuțit cu lamă lungă și cu ajutorul unui dreptar.
Izolația mansardei - Pasul 3
Etapa de lucru 3Bucata de vată minerală de sticlă Domo este fixată între căpriori prin uşoară apăsare. Asiguraţi îmbinarea între plăci. Procedaţi la fel la toate celelalte intervale dintre căpriori.
Izolația mansardei - Pasul 4
Etapa de lucru 4Resturile de tăiere (de la capătul rolei) pot fi îmbinate între ele. În acest mod beneficiaţi de o modalitate de lucru eficientă şi de o cantitate minimă de resturi de tăiere la finalul lucrărilor.
Izolația mansardei - Pasul 5
Etapa de lucru 5După izolarea completă a intervalului dintre contra-capriori, este întinsă folia cu rol de barieră antivapori (de exemplu membrană Vario KM Duplex UV) pe suprafața contracăpriorilor și a stratului de vată minerală. În acest scop este necesar în cazul Vario KM Duplex UV ca latura cu plasă să fie orientată către căpriori.

Izolația mansardei - Pasul 6
Etapa de lucru 6Asiguraţi o suprapunere de 10 cm între bucățile de folie învecinate . Folia este capsată de căpriori la o distanţă de aproximativ 10 cm. Asiguraţi fixarea foliei cu o trecere de aproximativ 3 cm pentru fiecare spaţiu dintre căpriori. La membrana Vario KM Duplex UV nu este necesară această trecere.
Izolația mansardei - Pasul 7
Etapa de lucru 7Zonele de suprapunere sunt îmbinate între ele etanş la aer cu o bandă adezivă (de exemplu Vario KB 1). Este necesară asigurarea etanşeităţii la aer la nivelul tuburilor de aerisire sau al elementelor similare utilizând Vario MultiTape, respectiv la nivelul grinzilor de lemn cu Vario MultiTape SL.
Izolația mansardei - Pasul 8
Etapa de lucru 8Îmbinările la nivelul planşeelor, pereţilor sau al pardoselilor nu sunt realizate cu o bandă adezivă, ci cu produsul de etanșare (mastic) Vario DS.
Izolația mansardei - Pasul 9
Etapa de lucru 9Un acoperiş este un „element constructiv mobil“, motiv pentru care este necesară realizarea îmbinărilor fără tensionare. Folia va fi ușor presată la îmbinare.
Izolația mansardei
Etapa de lucru 10Pentru a asigura o îmbinare fără tensionare, este necesară realizarea unei bucle de detensionare.Materiale si instrumente de lucru:Material:

  • Pâslă de fixare/Pene izolante
  • Folie antivapori
  • Bandă adezivă
  • Bandă de etanşare/material de etanşare

Unelte de lucru:

  • Capsator
  • Cuţit pentru material izolant
  • Metru pliant
  • Scândură de tăiat

Sursa: www.hornbach.ro

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se monteaza parchetul

Puteţi monta la perete primul element.
Etapa de lucru 1Şi pentru cei care nu sunt atraşi de apă. Montarea flotantă nu are nicio legătură cu apa. Aceasta înseamnă numai că pardoseala nu este montată fix pe substrat. Poziţionaţi lamba pe uluc, blocaţi, clicaţi şi gata!
Rotiţi cu 180° ultimul element dintr-un rând şi fixaţi-l la perete.
Etapa de lucru 2Ultimul element dintr-un rând este rotit cu 180°. Ulterior se poziţionează la perete, cu tăierea elementului de-a lungul cantului penultimului element. Pentru a evita aşchierea canturilor, tăiaţi cu ferăstrăul de mână în toate cazurile pornind de pe latura cu decorul, iar cu ferăstrăul electric de pe latura inferioară. Verificaţi ca primul rând să urmărească precis linia peretelui!
Cel mai bine utilizaţi elementul final al unui rând la începutul unui rând nou.
Etapa de lucru 3Bucata rămasă din primul rând poate fi utilizată pentru începutul celui de-al doilea rând. Cantul tăiat este orientat către perete. Pentru a asigura o îmbinare stabilă a rândurilor rosturile trebuie deplasate cu minim 40 cm. Pentru poziţionarea exactă, utilizaţi o sfoară de trasat. La primele trei rânduri, verificaţi dacă acestea sunt perfect drepte!
Cu ajutorul tirantului, îmbinaţi cu atenţie elementele pe laturile frontale.
Etapa de lucru 4Cu ajutorul tirantului, îmbinaţi cu atenţie elementele pe laturile frontale.
Continuaţi pas cu pas montarea rândurilor suplimentare.
Etapa de lucru 5Montaţi rânduri suplimentare şi asiguraţi capetele către perete de asemenea cu pene distanţiere.

Cu acest truc, montaţi la fix ultimul rând în spaţiul rămas.
Etapa de lucru 6La final, calculaţi lăţimea exactă a ultimului rând. În acest scop, aplicaţi un element cu aplicarea perfectă a penultimului element. Poziţionaţi un element suplimentar utilizat ca riglă şi orientaţi-l cu lamba către perete (ţineţi cont de rostul de dilataţie!). Marcaţi lăţimea necesară pe ultimul rând de elemente.
Tăiaţi cu precizie ultimul rând şi montaţi-l la loc cu ajutorul tirantului.
Etapa de lucru 7Tăiaţi cu precizie ultimul rând şi montaţi ultimul element cu ajutorul tirantului cu etanşarea rosturilor.
Pentru decupajele corespunzătoare ţevilor de încălzire, marcaţi pentru început poziţia ţevii la nivelul elementului respectiv.
Etapa de lucru 8Montare în jurul ţevilor de încălzire: La nivelul ţevilor de încălzire, tăiaţi elementul necesar până la perete (cu scăderea rostului de dilataţie) şi marcaţi poziţia ţevii pe elementul respectiv.
Este momentul pentru bormaşină!
Etapa de lucru 9Realizaţi un orificiu care corespunde diametrului ţevii, la care se adaugă 20 mm (2 x 10 mm). Ulterior puteţi tăia din element restul marcat.
Bucata tăiată este lipită în spaţiul dintre perete şi ţeava de încălzire.
Etapa de lucru 10Lipiţi bucata tăiată în spaţiul dintre perete şi ţeava de încălzire şi asiguraţi rostul de dilataţie cu ajutorul unei pene.

Tocul uşii este scurtat în mod corespunzător pentru a permite împingerea elementului de parchet dedesubt.
Etapa de lucru 11Montare la nivelul tocurilor de uşă: Pentru a putea împinge parchetul sub tocul uşii, este de regulă necesară scurtare corespunzătoare a tocului. Poziţionaţi în acest scop un element de parchet la nivelul tocului, ca ghidaj pentru ferăstrău, cu partea decorativă orientată în jos. Cel mai bine ar fi să tăiaţi tocul cu ajutorul unui ferăstrău fin sau al unui ferăstrău coadă de vulpe de-a lungul elementului de ghidare.
Astfel puteţi împinge sub toc elementul de parchet care trebuie montat.
Etapa de lucru 12Astfel puteţi împinge sub toc elementul de parchet care trebuie montat.
La nivelul tocurilor metalice este necesară tăierea corespunzătoare a parchetului.
Etapa de lucru 13La nivelul tocurilor metalice este necesară tăierea corespunzătoare a parchetului. Ţineţi cont de rostul de dilatare de 10–15 mm pe care îl veţi umple ulterior cu silicon pentru parchet.Materiale si instrumente de lucru:Material:

  • Silicon pentru parchet
  • Substrat de amortizare a zgomotului produs de paşi
  • Folie ca barieră antivapori
  • Parchet/piese de parchet laminat
  • Rozetă pentru ţeava de încălzire

Unelte de lucru:

  • Pană distanţieră
  • Metru pliant şi creion
  • Ferăstrău de retezat şi ferăstrău pentru îmbinări la colţ
  • Ferăstrău coadă de vulpe
  • Găleată de clei
  • Ciocan şi tirant
  • Bormaşină

https://www.youtube.com/watch?v=mEuOYqi7MbQ

Sursa video: www.YouTube.com

 

Sursa: www.hornbach.ro

//




Cum se aplica placile murale

 

https://www.youtube.com/watch?v=T2k_L0TFlMY

Sursa video: www.YouTube.com

//




Cum se monteaza lavoarul si vasul de toaleta

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rz94vuh2MYA

Sursa video: www.YouTube.com

 

//